2015. november 13., péntek

Karácsonyi ajándék ötlet | Házi karamellás forrócsoki

A tél beköszöntével egyre inkább vágyunk otthonunk melegségére, a kandallóban pattogó, duruzsoló tűz hangjára, a pihe-puha takarók jelenlétére, egy andalítóan szép zenére, egy csöndes hétvégi estén. Ezt a hangulatot elérhetjük akár egy csésze forró csokival is, persze nem jó akármilyen belőle.... Kényeztessétek magatokat a legfinomabb bögre karamellás forró csokoládéval, aminek a titkos receptjét most megosztjuk Veletek.Természetesen adni még nagyobb öröm egy ilyen élményt, így azt javasoljuk, ne csak magatoknak készítsetek belőle, hanem ajándékba is adjátok, valaki olyannak, akit szeretnétek megajándékozni egy ilyen mennyei pillanattal.Hozzávalók kb. 16 db csokikockához: 16 db fa spatula (patikában kapható), 12 dkg csoki, 1 evőkanál kókuszzsír, 4 evőkanál karamell (házilag nagyon egyszerűen készíthetsz karamellt, fél bögre cukrot olvassz fel egy teflonos edényben, amikor felolvadt, vedd le a tűzről és adj hozzá 3 dkg puha vajat és keverd csomómentesre. Ha esetleg csomósodna, tedd vissza tűzre, és kis hőfokon olvaszd homogénné a masszát, miközben folyamatosan kevered. Amikor csomómentes, vedd le újról a tűzről és óvatosan keverj bele 1/3 bögre legalább 20%-os tejszínt. Hagyd teljesen megdermedni, hűtőben napokig eláll, de nem fog :)).

Egy kb. 12x12 cm-es edényt, bélelj ki folpack-kal. A csokit darabold fel, és tedd gőz fölé, hogy felolvadjon, tedd hozzá a kókuszzsírt is. Amikor már teljesen folyékony, akkor add hozzá a karamellt. Keverd teljesen homogénre. Amikor kész, öntsd a masszát a folpack-kal bélelt tálba, és hagyd kihűlni, de mielőtt teljesen megdermedne és késsel karcold bele a massza tetejébe a leendő vágásvonalakat, és tedd  faspatulákat a csokikockák közepére. Most már mehet a hűtőbe, akár éjszakára is!

Másnap reggel vágd végig a korábbi kijelölt vágásvonalak mentén a csokit, és csomagold celofánba a kockákat!


EXTRA TIPP: ha nincs kedved a vágással, folpack-ozással bíbelődni, használhatsz szilikon jégkocka formát is! Keverd ki a masszát, mint fent leírtuk, csak a végén a szilikon formába öntsd!Csodás csokis pillanatokat kívánunk Nektek!

A képen látható edényeket, kiegészítőket a KIKA áruházak karácsonyi kínálatában találod meg!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig