2015. november 3., kedd

Otthonunk legvarázslatosabb helye: a gyerekszoba

Mindannyiunk számára, akik gyermeket vállaltunk, a legfontosabb a gyerekünk boldogsága. Abban a pillanatban, mikor anyává-apává válunk, ez az ősi ösztön működésbe lép és talán soha többé el nem halványodik. Mindent megtennénk, hogy biztonságban érezze magát, kiegyensúlyozottan teljenek a napjai, este boldog mosollyal az arcán hajtsa álomra a fejét. Így érthető, hogy szeretnénk az ehhez szükséges körülményeket megteremteni - egy kényelmes, vidám, a korosztályának és érdeklődének megfelelő gyerekszoba formájában. Lássunk pár lakberendezési ötletet, korcsoportok szerint.Babaszoba

Babaszobának azt a szobát tekintjük, amelyikben a gyermekünk élete első pár hónapját, másfél-két évét tölti. A középpontban természetesen a rácsos ágy áll, amely nem árt, ha átalakítható, leengedhető ágyráccsal van felszerelve. Fontos egy pelenkázó asztal, egy szekrény a ruhácskáknak, játékoknak és egy pihe-puha szőnyeg. Illetve jó, ha Anyának is van egy kényelmes fotel, hogy minél több időt tölthessenek együtt a babaszobában. 


Kisgyerekek szobája

Amikor a gyerekünk kinövi a babás korszakot és elkezd önálló térre, saját maga által kiválasztott bútorokra vágyni, akkor is nagyon jó megoldások kínálkoznak. Persze a lányoknál ilyenkor következik be a "rózsaszín-pink" idill.

Ugye mennyivel másabb hatása van ugyanannak az emeletes ágynak, ha lecseréljük a ciklámen kiegészítőket fiús színekre? Egy kis lábnyom a falra, kényelmes puff és szafari sátor az ágy alá: máris készen van a kisfiús változat.

Kisiskolás kuckó

Aztán eljön az iskolás korszak, bekerül a szoba berendezési tárgyai közé az íróasztal. Ezzel együtt a színvilág is változik: a lányoknál finomodnak a színek, már nem minden rikító ciklámen, megjelennek a nőies kiegészítők, a baldachin, a tükrök. Ilyen egy igazi kisiskolás leányzó szobája.

A srácok a szafari helyett inkább a nagyfiús játékok felé fordulnak, gördeszka, foci, autóverseny. Ez az emeletes ágyas verzió a beépített szekrénnyel rengeteg helyet spórol a szobában, így a puha szőnyeg továbbra is uralhatja a teret.


Ifjúsági bútorok

Idővel ezt a bútort is kinövi a gyermekünk. És igen, idővel elérkezik, hogy felnőnek... Nem tehetünk mást, mint hogy kiélvezzük még azt a pár évet, amit egy fedél alatt tölthetünk és örüljünk minden együtt töltött percnek!Reméljük, tudtunk adni pár ötletet a gyerekszoba berendezésében! Ha találnál Neked tetsző megoldásokat, akkor látogass el bármelyik KIKA áruházba, hiszen november 7-én minden terméket 12% kedvezménnyel vásárolhatsz meg :)

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig