2015. november 9., hétfő

Union Jack a kamaszszobában


Rácz Anikót, a napfény illata blog szerzőjét arra kértük, hogy nézzen körül nálunk, és állítson össze egy olyan termékválasztékot, melyet ő is szívesen látna otthonában. Múlt heti saját gyerekszoba válogatásunk után, Anikó jött, válogatott, fotózott, és íme az ő választása, olvassátok szeretettel!Előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a gyerkőc kinövi a mackós, hercegnős, babakék és babarózsaszín szobát és saját birodalmat akar. Egy tuti menő kamaszszobát, ahová elvonulhat a plafont bámulni, őrült zenéket hallgatni, a világot megváltani, vagy éppen mély rosszkedves unalomba süllyedni.

Ha szeretnénk, hogy szívesen legyen otthon, és a haverokkal is inkább nálunk lógjanak, érdemes figyelni arra, hogy a szoba menő legyen. Hogy milyen a menő kamaszszoba? Nos, ezt elsősorban a csupaláb, csupakar kamasz fogja tudni, így mindig kérdezzük meg őt is, mi áll hozzá közel: természet, sport, zene, tánc.

Nem lőhetünk nagyon mellé, ha az Egyesült Királyság zászlaja kerül be motívumként a szobába. Az Union Jack - ahogyan a nemzeti lobogót becézik- mind a lányszobákban, mind a fiúszobákban jól mutat, ahogyan az alábbi példák is mutatják.

Ha hasonló stílusú szobát szeretnénk, a KIKA-ban könnyen megtaláljuk azokat a kiegészítőket, amelyekkel elérhetjük ezt a hatást. Ami fontos, hogy ne vigyük túlzásba a zászlóminta alkalmazását, mert akkor egy nagyon zajos, túl intenzív hatású szobát kapunk. A legjobb párnán, szőnyegen vagy ágyneműn, vagy valamilyen kisbútoron alkalmazni a mintát.

A tinédzser kor sok „kacattal”, ruhával jár, így tárolóból sosem elég. Mit szólnál egy ilyen vagány ládához?

Az ilyen stílusú szobába a piros, fehér, kék árnyalatait használhatjuk bátran, lehet egy-egy falszakasz csíkos is. A falra kerülhetnek poszterek, illetve legyen hely a tini fotóinak is. Kamaszlányoknál varázslatosan mutatnak a karácsonyi LED-es izzósorok is, melyre egy csipesszel –óvatosan- szintén tehetünk fotókat.

Lányszobába képkeretből és csipkéből készíthetünk csinos ékszertartót. A 4. szobaképen látható fali képtartót kialakíthatjuk parafa táblából, melyet textillel vonunk be. Bár a gyerekszobára nem jellemző, hogy virágok lennének benne, ez egy tiniszobába kötelező darab. Jók ide a kaktuszok, pozsgások, ezektől felnőttesebb lesz a szoba hangulata, és nyugodtan rábízhatjuk gondozásukat a tini gyerekünkre, a növények nem bánják, ha kéthetente kapnak csak vizet.

Mivel folyamatos növésben vannak, fontos a megfelelő méretű –akár felnőtt méretű - , és kényelmes ágy is, ráadásul a barátok miatt nem árt, ha van lehetőség vendégágyra is. Manapság a technika megjelenik a bútorokban is, ez a beépített hangszórót, MP3/i-pod -csatlakozót tartalmazó „Rocker” fotel tuti menő!


Az íróasztalnál fontos a megfelelő világítás, de a szoba hangulatához járul hozzá ez a diszkó lámpa, ami zenekedvelő kamasz esetén szintén nyerő választás.

Van kamaszgyereked? Neki milyen a szobája? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá!

Jó dekorálást, örömteli munkát!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig