2016. január 13., szerda

Filléres megoldással születhetnek újjá törülközőid

Rendületlenül pakolunk, rendszerezünk a hálószobában, a nappaliban, az irodában. Vendég-bloggerünk segítségével átrendezzük a lakást, kicsinosítjuk a környezetünket. Miért maradna ki a fürdőszoba? Itt ugyan jelentős változtatást nem tudunk eszközölni, de a törölközőink felfrissítését megtehetjük nagyon egyszerűen, mindössze két alapanyag segítségével: ez az ecet és a szódabikarbóna. Meglátjátok, milyen könnyű dolgunk lesz! Végezetül adunk egy nagyon jó tippet, hogyan készíts praktikus konyhai vagy fürdőszobai törlőt.


Először tedd a mosógépbe a törölközőidet, de előtte ellenőrizd a benne lévő címke alapján, mekkora a legmagasabb hőmérséklet, amelyen moshatod őket. Önts 1-2 deci ecetet a dobba és indítsd el a mosóprogramot 60 fokon, mosószer és öblítő nélkül. Ha kész, akkor ismételd meg az előbbi folyamatot, de ezúttal egy adag szódabikarbónát (legalább fél bögrényit) önts a nedves törölközőkre és mehet újra a magas hőfokú mosóprogram.

A munkád eredménye egy friss, puha törölköző kupac. Ha nem használsz a törölközők mosásánál öblítőt, ami elnehezíti a szálakat, akkor tovább megmarad ez a friss érzet. 

Most pedig következzék egy nagyon praktikus törlő elkészítése. Ismerős a helyzet, hogy a törölközőnek mindig ugyanaz a része vizes és piszkolódik be, miközben a többi még érintetlen? Erre a problémára megoldás ez a kör alakú törülköző. Végy egy nagy törölközőt, ami általában 70x140 centiméteres méretű téglalap. Ebből pont ki tudsz vágni két 70 centi átmérőjű kört. Vegyél egy rövidáru boltban színben passzoló vagy éppen nagyon más színű ferde-pántot a szegéshez. Egy kis matekkal könnyen kiszámolható, hogy ehhez az átmérőhöz 220 centire lesz szükséged körönként, de számolj rá még 10 centit, hogy fogantyúnak is maradjon. Szegd körbe a törölközőt, varrd rá az akasztót és készen is vagy. 

Ha úgy ítéled, hogy ráférne a törölköző készletedre egy kis kollekció frissítés is vagy ehhez a kör alakú törölközőhöz keresel alapanyagot, akkor látogass el egy Kika áruházba és ott találsz hatalmas választékban különféle fürdőszobai textíliákat.
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig