2016. január 15., péntek

Így dobd fel a hálószobád!

Sokak számára a hálószoba az alvás színtere csupán, így nem tulajdonítanak neki elég figyelmet. Pedig olyan környezetben, ahol jól érezzük magunkat nappal, jobban esik az alvás is. Így most nézzünk pár ötletet, mivel tudod feldobni a hálószobádat.Kell egy jó éjjeli szekrény
Legyen mindig a kezünk ügyében egy pohár víz, papír zsebkendő, a szemüvegünk vagy találjunk helyet az elalvás előtt olvasott könyvnek. Így egy éjjeli szekrény elengedhetetlen. Ha pedig már van éjjeli szekrényünk, akkor tegyünk rá egy fényképet, vázát vagy egy olyan dísztárgyat, amelyhez érzelmi szálak kötnek, hogy ébredéskor azt lásd meg elsőként.

Fontos a világítás
Merj játszani a fényekkel, ne ragaszkodj a megszokásokhoz. A csillár az ágyvég fölé lógatva lehet olvasólámpa, kerülhet egy fotel fölé behajló állólámpa, pontszerű megvilágításból megoldhatod a szoba világítását, de az éjjeli szekrényre helyezett óra is lehet egyben fényforrás. Törekedj a hangulatra, elég, ha éles fényeket csak a gardrób közelében használsz.

A szőnyeg, a szőnyeg, a szőnyeg
Keljünk jobb lábbal vagy bal lábbal, nem mindegy, hogy hová érkezik meg a talpunk. Ezért használjunk szőnyeget, hogy minél finomabb, melegebb érintésben legyen része a lábunknak.

Rakj képeket a falra
Legyen szó egy nagy keretezett poszterről, három összetartozó képről vagy sok kis apró képkeretről: a képek nagyon jól átváltoztatják a teret.

Cseréld le a függönyöket és az ágytakarót
A függöny hatalmas felület egy hálószobában, így jelentősen meghatározza tér hangulatát. Egy függönycserével  akkora változást érhetsz el, mintha átfestenél egy falat - csak éppen festékpöttyök nélkül. A többi textília, például az ágytakaró ugyanilyen fontos.

Jöjjenek a növények
Hozzuk be a természetet! Fotókkal vagy növényekkel. De a hálószobai növények kiválasztásakor legyünk körültekintőek, mert némelyikük nem jó kis terekbe, fojtogatóan édes a virágának az illata vagy egyszerűen csak serkentő hatása miatt nem jó aludni mellette. Ha nem tudunk dönteni, akkor akár művirágot is használhatunk.

Egyéb kiegészítők 
Van még hely egy asztalkának? Ha igen, feltétlenül szerezz be egyet. Praktikus tárolásra, ha nincs szobainasunk, akkor az este levetett ruhák kerülhetnek rá vagy egy szép tálcával lehet teázó asztalka belőle. És amit még nem lehet elhagyni egy hálószoba dekorációkor: azok a díszpárnák. Minél több, minél változatosabb, annál jobb. Lehet a mérettel, színnel, az anyaggal játszani - egyszerű megoldás és látványos lesz az eredmény. 

Reméljük, kedvet kaptál a hálószoba "ráncfelvarrásához". Ha igen, akkor a jó hírünk az, hogy január 15-én és 16-án minden hálószoba bútorhoz, ágyhoz és matrachoz 12%, míg függönyökhöz 20% kedvezménnyel juthattok hozzá a Kika áruházaiban. Sőt, a készlet erejéig akár 30% is lehet az engedmény egyes függönyök és dekoranyagok esetén.
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig