2016. február 1., hétfő

5 tipp ahhoz, hogy tökéletes világítást válassz

Világítást választani sokszor nem egyszerű, ebben szeretnénk most Nektek segíteni, és egy olyan vonalvezetőt a kezetek közé adni, mellyel a jövőben könnyebben találjátok meg a lakásotokhoz, egyéniségetekhez és a funkcióhoz legjobban illő lámpatesteket és izzókat. Gyertek, tartsatok velünk, induljon a felvilágosítás!
1. Funkció. Mindig döntsd el, hogy mire kell a lámpa! Íróasztalra, munkához, konyhába, kanapé mellé hangulatvilágításnak, vagy csak egy dekorációs elem lenne egy új és csinos lámpa? Ha megvan a funkció, akkor könnyebben találsz majd a célfeladatra lámpát.

2. Stílus. Ez elsősorban Te magad és a lakásod vagytok. Milyen stílusú a berendezés? Klasszikus, modern, vagy olyan mindenféle? Érdemes kitűzni egy pontot, amihez ragaszkodsz, például azt, hogy a Te lakásodban a lámpák mind textil ernyősek. Vagy azt, hogy szereted a sok apró fényforrást. Először dönts, és utána válassz!
3. Lámpacsaládok. A két első pont metszete. Azaz, ugyanazt a formát, stílust mintát a gyártók sokszor már termékcsaládként kínálják, így tökéletes összhangba tudod hozni a mennyezeti lámpát, a falikarokat, az állólámpát. Nézz körül, tájékozódj, sokszor csak 1-1 modellt állítanak ki, de érdemes rákérdezni, hogy nincs-e esetleg más terméke az adott termékcsaládnak.4. Lámpa, de mégse. Ha elfogadtok egy tanácsot, akkor bátran használjátok az ünnepekről már elpakolt izzósorokat a lakás különböző pontjain, hangulatfényként. A sok-sok apró mini fény mindig különleges, már-már drámai és ünnepi hatást kelt, az év bármely időszakában, és a lakás bármely szobájában. Alkalomadtán, az izzókat apró ernyőkkel díszíthetitek, de magukban is csodálatosan mutatnak!5. Tudomány. Ha kiválasztottad a lámpát, tudd meg, hogy milyen izzó való hozzá, hogy a végső hatás tényleg tökéletes legyen! A Kelvin számmal a gyártók az izzó színét határozzák meg: 
- 6500 Kelvin, a nappali fény (nagyon világos, már-már bántja a szemet)
- 5200 Kelvin, a hideg fehér fény
- 3600 Kelvin, a hűvös fehér fény
- 2700 Kelvin, a meleg fehér szín (lakberendezésben elsősorban ezt ajánljuk!)

A lumen értékkel szintén az izzók dobozán találkoztok, ez a szám azt fogja megmutatni, hogy mekkora az adott izzó fényereje.
- 1000 Lumen, fényszóró
- 800 Lumen, olvasólámpa
- 450 Lumen, kiegészítő lámpák fénye


Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig