2016. február 5., péntek

Bébicsirke kedvenc konyhai eszközei

Nóri, azaz Bébicsirke, már nem naposcsibe a konyhában, de még tyúkanyó sem, ezért lett Bébicsirke, egy szöszi spatulával a kezében, aki itt szeretné megosztani gourméskodó konyhai kísérleteit. Mostani bejegyzésében elárulja nekünk, hogy mely konyhai eszközök nélkül nem tudná elképzelni hétköznapjait. Minket meggyőzött, így színes tetős üveg és karamellizáló pisztoly mostantól biztos, hogy lesz nálunk otthon… :)Aki ismer, vagy járt már a konyhámban, az tudja, hogy mániákus gyűjtője vagyok a konyhai eszközöknek. Mindenféle gépem és kütyüm van, nem tudom megunni őket, és az sem baj, ha valamiből kettő van, mert ezeket a dolgokat tényleg használom a mindennapi főzések során. Imádom az újdonságokat és az ötletes eszközöket, amelyek megkönnyítik a konyhai feladatokat. A KIKA konyhai részlegét pont azért szeretem, mert bővelkedik a szép színes, ötletes és praktikus eszközökben. Lássuk a kedvenceimet:

1. Karamellizáló pisztoly
Pár éve a férjemtől kaptam ezt a karamellizáló pisztolyt, mégpedig pink színben, ami azóta is üde színfoltja a konyhámnak  - nemrég kaptam egy rikító zöldet is ajándékba, és persze, hogy ezt is megtartottam. Hiszen ez a szerkezet amilyen szép, olyan ügyes. Amikor áthívjuk a barátainkat vacsorára, imádják vele maguknak karamellizálni a créme brûlée tetejét, de én használtam már kacsatollak leégetéséhez is.2. Salátacentrifuga
Szerintem ilyen eszköz mindenkinek kellene, aki gyakran készít otthon salátát. Nincs is rosszabb, mint amikor a finom, ropogós saláta vízben tocsog, az öntetet pedig alig érezni rajta. Csak beleteszem a frissen mosott salátaleveleket, tekerek rajta párat és már ropogtatjuk is!3. WMF Basic vizes kancsó
Nyáron imádom a házi limonádékat és frissítőket, még jobban csúsznak, ha egy ilyen kancsóból öntjük ki őket. Elegáns és praktikus, és eszméletlenül jól mutat benne az uborkás limonádé hosszában gyalult vékony uborkaszeletekkel.4. Színes tetejű csatos üvegek
A Karácsony és a szülinapok nálam az ehető ajándékokról szólnak, és mindig keresek hozzájuk valami olyan tárolóedényt, amit utána az ajándékozottam szívesen megtart. Ezek a színes tetejű csatos üvegek ideálisak a különféle házi kencék, chutney-k, lekvárok ajándékozására és mellette nagyon csinosak is.

5. Forgó aljú üveg tortatál
A Bébicsirke tartalma az elmúlt évben gyakrolatilag kizárólag tortákból állt. A pucér, félpucér és különböző krémes torták készítése óriási szenvedélyem lett, és minden eszközt be is szereztem ahhoz, hogy a tortakészítést profin űzhessem. Ez a forgó aljú üvegtál nemcsak a torták egyenletes krémezését könnyíti meg, de utána remek tálalótálként is funkcionál.


6. Tortaszállító doboz

Mivel minden barátomnak én készítem a születésnapi tortáját, nagyon örültem, amikor ajándékba egy ilyen tortaszállító dobozt kaptam. Még a nagyobb és magasabb torták szállítására is alkalmas, és mosogatógépben is mosható! ;)


Az a jó hírünk van, hogy most hétvégén, pénteken és szombaton minden konyhai terméket 15% kedvezménnyel vásárolhattok meg, így ha valami megtetszett Bébicsirke válogatásából, akkor gyertek, nézzetek körül nálunk!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig