2016. február 11., csütörtök

Receptek a szerelemhez

Ünnep - nem ünnep, a Valentin-nap akkor is része az életünknek. Körülvesz bennünket, ilyenkor picit szerelmesebbek vagyunk, jobban vágyunk a párunkkal a közös együttlétre. Miért ne adnánk ünnepi hangulatot ezeknek a közös programoknak, legyen szó akár csupán egy étkezésről? Lepjük meg párunkat ezzel a varázslatos, Valentin-napi menüvel, valódi ünneppé változtatva ezzel a vasárnapunkat.

Kezdjük az estét egy finom koktéllal. A hagyományos gin-tonik ezúttal gyömbérrel megfűszerezve szó szerint vérforraló hatású, ugyanis javítja a vérkeringést és felmelegíti a szervezetet. A fahéj csak ráadás.

Mivel mi, magyarok nagyon kevés halat és tengeri herkentyűt fogyasztunk, így lássunk egy ilyen receptet előételnek. Mellesleg úgy hírlik, hogy Casanova hódításainak titka is a reggelente elfogyasztott kagylókban rejlik...

Aztán következzék a leves. Tálaljunk valami igazán csípős, chilis krémlevest - gazdagon tésztával, spárgával, újhagymával.

Milyen főétellel lepjük meg a párunkat? Mivel a csokoládét gyakran összekapcsolják a szerelemmel, így  ez jó választásnak tűnik. Most mi egy csavarral nem desszertnek ajánljuk a csokoládét, hanem hús mellé, szósznak. Méghozzá vörösborral, eperrel és rozé kacsamellel.

Hagyjunk helyet az étkezés végén a desszertnek, mert ezek a  kókuszos-pudingos szívek nagyon látványosak, egyszerűen elkészíthetőek és remekül mutatnak a tányérunkon.

Ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor íme a biztos választás: karácsonykor már megosztottuk veletek a varázslatos hókifli receptjét. Most ugyanezt a tésztát szívecske alakra szaggatva biztosan nem fog csalódást okozni. Tálald piros-bogyós gyümölcs lekvárjával a hangulat kedvéért.

Addig is jó készülődést kívánunk és ha még hiányzik egy-két konyhai eszköz vagy szerelmes hangulatot idéző kiegészítő otthonról, akkor irány valamelyik Kika áruház, ugyanis ma, február 11-én este 18:00 és 22:00 óra között mindenhez 10% kedvezménnyel juthattok hozzá!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig