2016. március 3., csütörtök

Felnőttünk, de a konyhánk a régi maradt? Változtass rajta Lupui Iza tippjeivel!

Induljon dinamikusan a március! Izát, a 160 gramm bloggerét szeretnénk Nektek bemutatni, aki elárulja Nektek, hogy hogyan lett felnőtt az ő konyhája is, miután ő is. Fogadjátok szeretettel a sok praktikus tanácsot és tippet!Gyakorlott lakásbérlőnek és költözőnek számítok, ennek nyomai a cuccaimon is fellelhetők. Két hónapja új albérletbe költöztem - amelynek előzményéről itt a blogon is beszámoltam - , így mindenem átment a kezemen a be- és kidobozolás során, közben pedig rám telepedett a gondolat, hogy milyen szedett-vedett használati tárgyaim vannak, főleg a konyhai felszereléseket illetően.

Vannak pillanatok, amikor azt gondolom, ennyi idősen illene már rendelkezni két számjegyből álló darabszámú ét- és evőeszközkészlettel, egyforma poharakkal, igényes tárolókkal. Fel is kerekedtem egy szombat délután, hogy megtaláljam az egyéniségemhez és stílusomhoz leginkább illő darabokat. A kika van hozzám legközelebb, ezért ott kezdtem a tájékozódást és a konyhai kiegészítők részlegéhez érve rögtön eszembe jutottatok a műanyag ételtárolókról. Többen kérdeztétek, amikor láttátok a fotóimon az ugyanilyen ételhordóimat, hogy hol vettem. Sajnos ott már nem kapni, de ugye milyen jó, hogy van a kikában, ráadásul többféle színben?! Nekem beváltak, mert jól záródnak és amióta ezekben viszem a munkahelyemre az ennivalót, egyszer sem borult az ebédem a táskámba.

Amióta a diétám miatt sokat főzök, megnőtt az igényem, hogy jól felszerelt konyhám legyen. Úgy gondolom, ennek kialakítását is érdemes az alapoknál kezdeni. 13 éve egy lapos- és egy mélytányérral, egy kanállal, egy villával valamint egy kenőkéssel költöztem be a főiskolai kollégiumba, onnan pedig egyik albérletből a másikba sodort az élet. Amiben most lakom, az éppen a 9. a sorban. Úgy alakult, hogy még a legüresebb lakásokban is volt 1-2 konyhai eszköz, ezért a fenti alapkészletem csak 1-1 Anyukámtól vagy Nagymamámtól elkunyerált darabbal bővült, mindig annak függvényében, hogy mire volt elengedhetetlenül szükségem.

Most ott tartok, hogy nincs két egyforma kanalam és villám, az 5 különböző mélytányér közül 3 az enyém, 2 a lakáshoz tartozik, a merőkanalam vállalhatatlan, a fűszereket sok kisebb, a sót egy nagyobb befőttes üvegben tartom, a legutóbb vásárolt vágódeszkáim kettétörtek, a poharaim pedig előző életükben mustáros üvegek voltak.

Az ételhordók után a legnehezebb feladatot igyekeztem kipipálni a listáról: találni olyan étkészletet, ami nem mintás, egyszerű, szép, de nem snassz, hanem valamiben mégis különleges. Amennyire tartottam attól, hogy nem találok, annyira kellemeset csalódtam, mert 3 szett is tetszett, ráadásul az egyik mintás. 


Evőeszközök készletben és darabra is vásárolhatók. A darabos azért szimpatikus, mert ha nem standard 6-os készletekre vágyom, hanem kevesebbre vagy többre, akkor azt így könnyen meg tudom oldani.


Innen a fűszertárolók felé vettem az irányt. A forgatható modellektől elakadt a szavam, de a legnagyobb ujjongást a tízféle sószóró váltotta ki belőlem. Nem is annyira magam, hanem inkább az udvarlóm miatt, aki mindig megjegyzést tesz a sótárolási szokásaimra, amikor nálam van (tudjátok, a befőttes üveg). Vajon melyik tetszene neki ezek közül?


Alig vártam, hogy feltérképezhessem a vágódeszka kínálatot, mert mielőbb szeretném feljavítani a leamortizálódott állományt. Találtam szép deszkákat és vicces fakanalakat is. Ilyenekkel még szórakoztatóbb a főzés. Ha emlékeztek, van nekem szívecskés és utána kaptam mosolygósakat is ajándékba.

A végére hagytam a kedvencemet: egy bögrét, ami pont nem hiányzik, mert abból rengeteg van, de ennek nehéz ellenállni. Egyrészt azért, mert főállásban egy távközlési cégnél dolgozom és nagyon szeretem a munkám, másrészt a telefonok iránti rajongásom nem is ebből, hanem jóval korábbról fakad. Odáig vagyok a retro dolgokért, van már egy igazi írógépem és szeretnék majd egy régi analóg telefont is. Addig kacérkodom ezzel a bögrével, aminek még pont lenne hely a bögretartómon.
Nagyon jól éreztem magam a kikában nézelődés közben. Élelmiszerboltokban gyakran előfordul, hogy a biztonsági őr felszólít, ne fényképezzek. Ott a címkéket szoktam az összetevők miatt. Szimpatikus volt, hogy a kikában nem szóltak rám, amiért a telefonommal fotózgattam mindent, ami megtetszett. Mások is fényképeztek, így azt a következtetést vontam le, hogy nem tilos. Igazából nagyon sok termék fent van a kika weboldalán fotóval, de a katalógusfotó azért más, mint élőben és az általam készített képek jobban visszaadják azt, amit egy-egy termékben keresek. Itt van ez a rengeteg fotó a telefonomban, itthon kényelmesen át tudom őket nézni újra és újra, így biztosan a legjobb döntést hozom arról, hogy mit vásároljak a konyhámba. Legvégül pedig megsúgom Nektek, hogy március 4-én és 5-én között Crazy Days a kikában! Minden háztartási és konyhai eszközre 15% kedvezményt biztosítanak, érdemes lesz benézni!
Share:

3 megjegyzés

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Szia! A színes tároló edényeket melyik kikában vetted? Rég óta vadászom őket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A színes tárolóedények mindegyik kikában kaphatók!

   Törlés

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig