2016. április 14., csütörtök

Feng shui tippek – a tavaszi megújulás jegyében

Lassan berobban a tavasz! Újjászületik a természet, és mi is egyre jókedvűbbek vagyunk, frissebbnek és boldogabbnak érezzük magunkat. Kikívánkozunk a természetbe, alig várjuk, hogy szabadságon legyünk és élvezhessük a friss levegő áldásos hatásait. Azonban, ha otthonunkat szeretnénk egy kicsit tavasziasabbá tenni, akkor arra is van lehetőségünk, fogadjátok szeretettel Bánffi Melinda, a Lótusz blog írójának tippjeit, hogy otthonunk is megújuljon, újjászülessen.
1. Szellőztetés
A Feng shui a csível dolgozik, ami hagyományos kínai világnézet szerint magát a világegyetemet betöltő, alkotó alapanyag, energia vagy természeti erő. A csí mozgásával alakult ki minden, és a csí mozgása indítja be minden új dolog megszületését. Ezért nagyon hasznos, ha a téli, hűvös, hideg, megrekedt energiákat egy alapos szellőztetéssel kiebrudaljuk otthonunkból.2. Lomtalanítás, selejtezés
Nemcsak a Feng shui, de a józan ész is azt diktálja, hogy évente legalább kétszer: tavasszal és ősszel nézzük át a holmijainkat, ruháinkat, és válogassuk ki: melyek kellenek a következő szezonra, melyek azok, amiket már legalább két éve nem használtunk (mert azoktól szabaduljunk meg), illetve melyek azok, amiket már nem használunk és valami miatt már teljesen hordhatatlanok. Azokat a holmikat, amelyek még használhatóak a barátnőiddel egy csajos napot tartva elcsereberélhetitek, vagy ha már egyikőtöknek sem kell, de jó állapotban vannak, eladományozhatjátok. A rendrakás 5 aranyszabályát korábban már összeírtuk, kattintsatok, és olvassátok el újra!

A Feng shui szerint azért fontos a „lomtalanítás”, mert a régi, megunt, használhatatlan dolgok kiselejtezésével helyet csinálunk az újnak. Tehát új holmikra vágyunk a gardróbunkba, akkor előbb a régi, megunt, ruháinkat tegyük ki! Azok a holmik, amit nem használunk, foglalják a helyet, a csí megrekedését eredményezik azon az életterületen, ahol gardróbunk áll!3. Füstölőzés
A füstölőkkel elérhetjük a tértisztítást, azt, hogy a láthatatlan, negatív energiáktól megszabaduljunk. A legjobb, ha fahéj, zsálya, mirtusz, tömjént füstölünk.

4. Takarítás
Minden gyakorló háziasszony tudja, hogy takarítani muszáj. Mert a higiénia, mert a szépérzékünk, meg az elvárásaink miatt meg kell csinálni hetente, ha tetszik, ha nem. Szerencsére itt a decolady-n már írtunk a takarításról, elárultuk a 3 napos rapid nagytakarítás titkát, és adtunk 9 ötletet ahhoz, hogy hogyan tedd könnyebbé saját magad számára az otthoni munkát.

A Feng shui szerint azért fontos a takarítás, mert a jó öreg csí csak akkor tud áramolni, ha tisztaság és rend van. Ha például van egy szekrényünk, ahová minden törött, elromlott holminkat süllyesztjük, - mondván: csak ne legyen szem előtt-, az ott egy olyan hely lesz, ami szintén elnyeli a csít, az áramlását megállítja. Márpedig, ha azt szeretnénk, hogy a csí mozogjon, hogy a dolgaink beinduljanak és álmaink megvalósuljanak, meg kell szüntetnünk az ilyen gócpontot otthonunkban!


5. Virágok
Ha van kerted, akkor tavasszal rengeteg virág nyílik: tulipán, nárcisz, jácint… Én azért kedvelem a tavaszi virágokat, mert nemcsak szépek, de illatosak is. Azonnal jobb kedvre derülünk, ha olyan szobába lépünk be, ahol friss virág fogad bennünket. A színük, az illatuk pozitív hatást gyakorol az ott élőkre.

A Feng shui leginkább a cserepes virágokat kedveli – ezek élő növények, amelyek az életenergiát hozzák be az otthonunkba. A vágott virágokat annyira nem szereti, de elfogadja. Azonban a Feng shui tiltja a száraz virágot! A száraz virág az egy ”halott dolog”, csak porfogónak jó, és még általában nem is szép.

6. Színek
A tavasz színei a sárgák, a fehérek, zöldek, halvány pasztell színek . Tavasszal ezeket a színeket olyan módon is behozhatjuk otthonunkba, hogy lecseréljük a díszpárna huzatainkat, esetleg beruházunk egy új ágytakaróra, függönyre, vagy szőnyegre.


a képek az új szegedi kika áruházban készültek

A cikk itt nem ér véget! Jövő héten folytatjuk, hogy pontosan mit is tehetünk még az itt felsorolt tavaszi megújulás után Feng shuival céljaink eléréséért! Maradjatok velünk!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig