2016. április 19., kedd

Kerti dekorációra fel! - kiegészítők, amitől minden kert trendi lesz

Most, hogy már meg vagyunk a nagy részével a kertünk berendezésének: tettünk bele bútorokat, sőt, még a helyes ápolásukat is megtanultuk, fordítsuk a figyelmünket az apróságokra, a részletekre. Mert attól lesz igazán otthonos, különleges a tér, ha a saját egyéniségünk szerint feldobjuk azt. Legyen szó kaspóról, térelválasztó függönyről, díszpárnákról vagy akár egy hangulatos világításról.


Elsőként is, ha már kert: virágot mindenhová! Ki mondta, hogy a kaspók csak unalmas, egyhangú, terrakotta utánzat - műanyag szörnyedvények lehetnek? Változatos, ötletes virágültető alkalmatossággal feldobhatunk akár egy pici teraszt is. 

Hagyományosabb formák kedvelőinek is van ajánlatunk. Legyen szó lapos tálról, füles edényről, öblös formáról vagy csónak alakról.


De gondolkozhatunk nagy, grandiózus méretekben is. Ezek a kőből és cementből készült kaspók és golyók nem csak az ipari stílus szerelmeseinek lesznek a kedvencei. Legyen szó szögletesről vagy ívesről - méltóan fókuszba állítják a virágunkat.Az iménti tó mellé, a stégre el tudnánk képzelni egy ilyen üldögélve merengő béka szobrocskát. Ha viszont nincs kerti tavunk, akkor ültessünk ki az egy kőre vagy az ablakpárkányra és máris odavarázsoltuk a tó-hangulatot.

A hangulatos kerthez elengedhetetlenek a gyertyák. Íme néhány kültéri verzió gyertyatartóra, mécsestartóra és lámpásra.

Sőt, a modern ledes technikának köszönhetően akár a kövek is tudnak világítani.

Használjunk minél több textíliát a kertben. A színes függönyök, párnák, napernyő huzatok nagyon fel tudják dobni a hangulatot és egyszerűen lecserélhetjük őket, ha valami más színre vágyunk. Elengedhetetlenek a színes lampionok, a kis madárházak, a színes pillangó díszek és egy szélharangot is szerezzünk be.

Bögrék, tálkák, mint kerti kiegészítők? Miért ne? Játszunk bátran a színekkel, elvégre tavasz van! És jöhetnek a tavaszias hangulatú kellékek, mint a mécsestartók, vázák, kerámia galambok is.


Ülő- és díszpárnák esetén nem kell ragaszkodnunk ahhoz, hogy kültérre szánták-e őket vagy sem. Vigyünk ki magunkkal minél több színt, hogy kényelmesen töltsük az időnket a szabadban.És végül, hogy ne csak a pihenés élvezetének hódolhassunk a kertben, jöjjön a mobil grillsütő. Illetve tűztál, amit ha éppen nem sütésre használunk, hangulatos tábortüzet varázsolhatunk benne.

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig