2016. május 23., hétfő

10 ötlet, hogyan váljunk gyerekké közösen a gyereknapon

Május utolsó vasárnapja gyereknap! Váljunk gyerekké mi is, akár csak egy napra, és legyünk együtt amennyit csak tudunk gyerekeinkkel! Rácz Anikó, a napfény illata című blog szerzője remek ötleteket hozott nekünk a hasznos, élvezetes és nagyon vicces közös időtöltésre, fogadjátok szeretettel bejegyzését!Elsős kisfiam tanító nénije mesélte, hogy így, a tanév végi hajrában megpróbálta buzdítani a gyerekeket: „Gyerekek, szoktatok-e versenyeket nézni, például a Forma 1-et? És ugye, látjátok, hogy a versenyzők a célegyenesben még ráerősítenek, megpróbálnak belehúzni, hogy minél jobb helyen végezzenek.” Mire a kisfiam megszólalt: „Tanító néni, az én autóm már lerobbant! ”

Az én kis „lerobbant autójú”, iskolában megfáradt gyerekeimnek bizony jól jön a gyereknap, amikor nem tanulunk, csak közösen mókázunk, játszunk, lesz édesség is és meglepetés is, és sok közösen töltött idő. Mert a játék és a nevetés a legjobb feszültségoldó.


1. Kincsvadászat
Az apró ajándékot megkeresni nagyon izgalmas, ha lehet, mi mindig bevetjük a kincsvadászatot, mert az így megtalált ajándék is sokkal nagyobb öröm. Ráadásul ilyenkor már jó az idő, így akár a kertben is lehet keresgetni.


2. Dekoráció
Gyereknapon szerintem a lufi kötelező, ahogyan a szélforgó is. És mindkettő játéknak is szuper. A szélforgót a gyerekekkel is megalkothatjuk, az alábbi ábra szerint.3. Készítsünk játékot!
Az együtt elkészített játék azért is jó, mert már a közös alkotás is élvezet, ráadásul utána még egy jót is játszhatunk is vele.
Nálunk a legegyszerűbb dolgok aratnak a legnagyobb sikert, mint például a szívószálas papírrakéta.
Ehhez csak színes papír kell, és szívószál, mely a Kika-ban nagyon sokféle színben elérhető. Ki tudja messzebbre lőni?


4. Mágneses játék
Gyerekkorom nagy kedvence a mágnes, és hiába a mai, elektromos kütyükkel teli világ, a gyerekeim is imádják. Nagyon tetszenek az utazós saját készítésű játékok is, de eddig nem találtam hozzá fémdobozkát. Ezért örültem meg ennek a Kikás cukorkás doboznak, sokféle mintával, mert most már ezeket mind elkészíthetjük:

5Klasszikus játékok utazó verzióban, azaz készüljünk már most a nyaralásra, együtt, készítsünk autóban, vonaton, buszon is játszható mini játékokat :)!


A gyurmával biztosan nem lőhetünk mellé, mi már nagyon sokféle receptet kipróbáltunk, így itt találsz gyurmát a kicsiknek és nagyobbaknak is.
Tipp: hogy a gyurmázás után ne kelljen túl sokat takarítani, mi tálcát használunk a gyurmázáskor.

7. Alkossunk együtt!
Biztosan nem gondoltátok volna, de ezt a képet csúszásgátló filcalátétből készítettük., ami azért is jó, mert eleve ragasztós, így a kitalált képre egyszerű rögzíteni.  Mi most tyúkokat ragasztottunk, a csőre, taraja színes papír.


8. Egyedi bögrék
A gyereknap jó alkalom arra, hogy a család minden tagjának saját bögrét készítsünk. Válasszunk egy mutatós bögrétmajd mindenki dekorálhatja vidám mintával, melyhez porcelánfilcet használhatunk. Az így elkészített bögrét a filc használati utasításának megfelelően ki kell sütni, aztán már kézzel mosogatható.9. Desszertet közösen
Gyereknapon megengedett a vattacukor, és akár közösen pillecukrot is készíthetünk, melyhez szükség lesz egy szögletes edényre is, amiben megdermesztjük majd az édességet. Recept itt.


10. Közös fotó
A  vidám nap közben pedig kötelező a fotó, mókás, bohóckodós, nevetős. Ezeket a pillanatokat megörökítő fotókat ne hagyjuk a számítógép mélyén, nyomtassuk ki, és kerüljenek csinos képkeretbe.


Bár ajánlóm apropója a gyermeknap, de ha bármelyik termék megtetszik, akkor is beszerezheted magadnak, ha felnőtt vagy!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig