2016. május 25., szerda

A tökéletes, mindenmentes, házi fagyi receptje

Végre-végre talán újra itt a jó idő, a hatalmas esők után jönnek a 30 fokhoz közeli hőmérsékletek. Ilyenkor pedig nagyon jól esik magunkat és a gyerekeket egy-egy hűsítő finomsággal kényeztetni. Ebben a fagyiban az a jó, hogy semmilyen tejtermék nincs benne, se glutén, se cukor, se semmi. Csak színtiszta gyümölcs! Jöjjön a recept, melyet még ma készítsetek el, hogy holnaptól bármikor előkaphassátok a mélyhűtőből!
A recept annyira egyszerű, hogy nem is tudom, hogy receptnek hívhatjuk-e. Mindösszesen két hozzávaló kell hozzá, két gyümölcs. A banán fix, és a másik gyümölcsöt variálhatjuk kedvünkre. Eper, málna, barack, áfonya, szeder, amit csak szeretnénk.

Egy ilyen, izgalmas, csillag alakú jégkrém készítővel minden házi fagyit feldobhatunk, és a gyerekek is imádni fogják. Ehhez a 6 formához 2 közepes banánt és kb. 10-15 dkg epret használtunk.

A banánt botmixerrel pürésítsük. Majd egy másik tálban a megpucolt epret úgyszintén. Kiskanállal rétegezzük a fagyi készítőbe a két pürésített gyümölcsöt. Amikor tele van, picit ütögessük a pulthoz a formát, hogy a buborékok kijöjjenek és végül helyezzük bele a pálcát.
Tegyük legalább 4 órára mélyhűtőbe, és már ehetjük is az egészséges, finom és a szemünket is gyönyörködtető fagyinkat! 


Jó hűsölést Nektek!
Share:

2 megjegyzés

  1. Kedves Decolady! Hol juthatnék hozzá ilyen szuper fagyi formához? A KIKAban van? Köszi : Á

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Pontosan! A kikában kapható ez a csodás csillag formájú fagyi készítő!

      Törlés

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig