2016. május 10., kedd

Így készülj hatékonyan a vizsgáidra!

Ezt a bejegyzést elsősorban azon Olvasóinknak ajánljuk, akik most indultok neki a vizsgaszezonnak, vagy épp az írásbeli érettségik után most készülnötök a szóbeli megmérettetésekre. Olyan tanácsokat gyűjtöttünk most össze, melyeket követni nem nehéz, viszont betartásukkal sokat lendíthettek eredményességeteken. Reméljük, mindenki talál bennük olyat, amit hasznosítani tud majd a könyvek, jegyzetek felett töltött hétköznapokon.


A tanulás alapfeltétele, hogy az agyad kipihent és befogadó legyen. Aludj sokat, és rendszeresen. Amíg tanulsz, addig igyekezz minden nap ugyanakkor feküdni, és legalább 7-8 órát aludni.Étkezz egészségesen! Gyümölcs, lassan felszívó szénhidrátok, müzlik. Az agyadnak a tanuláshoz cukorra van szüksége, de nem a gyorsan, hirtelen felszívódó cukorra. Reggelizz egy jó müzlit, tízóraira egyél gyümölcsöt, vagy igyál egy szuper gyümölcsös turbó italt. Ebédre valami könnyűt. Fontos, hogy ne terheld le a gyomrod az emésztéssel, különben nem marad elég energia az agyadnak! Kerüld az energiaitalokat, fogyassz helyettük frissítő házi limonádékat vagy gyümölcsteát.
Tedd el a telefonod, táblagéped. Tiltsd le a Facebook-ot, a Messenger-t, ha laptop-on dolgozol, és az emailjeidet se nézd meg 5 percenként. Engedélyezz magadnak 5-5 percet óránként, amíg pihensz, lazítasz, sétálsz. Az e-mailjeid is megvárnak.


Próbálj meg minden nap ugyanabban a napszakban tanulni. Így könnyen megtaníthatod az agyadnak, hogy mikor kell "dolgoznia". 


Ha már nem bírod a bezártságot, akkor szervezz tanulódélutánt a barátaiddal, együtt könnyebben megy majd. Így egymást is kikérdezhetitek, és különböző szempontokból is megismerhetitek a tananyagot. 


Amennyiben inkább magányos farkas vagy, nem szeretsz másokkal együtt tanulni, de már a 4 fal az ideidre megy, menj el a közeledben lévő könyvtárba, és tanulj ott. 

Érdemes tervet készítened, hogy mikor mit tanulsz. A számodra nehezebb tárgyakat vedd előre, a könnyűeket hagyhatod a végére. 


Akár táblázatban vezetheted is, hogy mivel hogy haladsz. Így leírva, kiszínezve sokkal jobban átlátod majd, hogy hol tartasz, és mi vár még Rád!


És amikor túl vagy a vizsgákon, akkor jöhet a mókus!


Jó felkészülést Nektek, és sok görbülő jegyet!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig