2016. június 29., szerda

5 fantasztikus és ingyenes program nyárra

Ilyenkor nyáron sok a program, sokat próbálunk utazni, esetleg eljutni vízpartra, tengerhez. Ezt persze a pénztárcánk is jobban megérzi, ezért most összegyűjtöttünk Nektek 5 fantasztikusan eredeti, és ennek ellenére ingyenes programot nyárra!1. Siófok - Nyári ingyenes filmvetítések
Igazi balatoni nyári filmes emlékre vágysz? Kertmozi, szúnyogok, meleg esték? Akkor irány Siófok, és mozizzatok ingyen a Kálmán Imre Kulturális Központban!


2. Szántód - Termelői vásár és bolhapiac
A Balaton egyre inkább a gasztronómiai élvezetekről szól, ezen a vásáron viszont a termelőkön kívül mindenféle apró-cseprő tárgyat árusító "bolhás" kínálatából is válogathatunk!


3. Budapest - Iskolakapun kívül
Negyedik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az "Iskolakapun kívüli programok" keretében a "Sportos vakáció a városban" elnevezésű eseménysorozatot: nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak.

Az ingyenes lehetőségek biztosításával az a cél, hogy a gyermekekkel megszerettessék a sportot, a játék és a mozgás örömét, és hozzásegítsék a szünidő alatt a városban vakációzó gyermekeket is a szabadidő élménydús, aktív és egészséges eltöltéséhez. A változatos programokkal és helyszínekkel arra törekednek, hogy a különböző korosztályú és érdeklődésű gyerekeknek egyaránt hasznos és érdekes lehetőségeket kínáljanak.


A 2013 nyarán átadott margitszigeti építmény mintegy 400 köbméter vizet tartalmazó, 35 méter átmérőjű medencéjével és több mint ezer négyzetméteres vízfelületével az egyik legnagyobb szökőkútnak számít Európában. A vízsugarakat tíz méter magasra lövi fel, és esténként 250 energiatakarékos LED-lámpa adja a hangulatvilágítást.

Naponta két alkalommal, 11 és 16 órakor gyerekzenéket játszik a szökőkút, ebben a blokkban hallható Halász Judittól A cinege cipője, a Pumukli rajzfilm főcímzenéje, a Hamupipőke című rajzfilmből az Abrakadabra betétdal, Wolf Katitól a Vuk, a 100 Folk Celsiustól a Miki manó, Koncz Zsuzsától a Micimackó és a Napóleon Boulevardtól a Legyetek jók, ha tudtok című dal. A szökőkút esténként 21 órától 22 óráig teljes zenei repertoárját lejátssza.

5. Hortobágy - Naplemente
A naplemente mindenhol gyönyörű és meghatározó élmény, azonban az Alföldön, a végeláthatatlan pusztában leírhatatlan élmény ad, mindenképpen nézzétek meg egyszer! 

Ha Nektek is van ingyenes, nyári programötletetek, megköszönjük, ha megírjátok nekünk kommentben!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig