2016. június 17., péntek

Aludj jól nyáron is!

A mostani szeszélyes időjárásban, amikor a meleg idő és az eső naponta váltja egymást, az amúgy magunkat nem front- és időjárás-érzékenynek mondók is nehezebben alszanak el. Ennek oka a meleg és a nagyon magas páratartalom. Viszont fontos, hogy éjszaka megfelelő módon ki tudjuk magunkat pihenni, ezért most csokorba gyűjtöttük Nektek ötleteinket, hogy mit tudsz tenni, klíma nélkül azért, hogy ebben a szeszélyes, meleg, fülledt nyári időben is jól és pihentetően aludj éjszaka!


1. Ágynemű. Válts könnyű, nyári ágyneműre, melyet tiszta pamut huzatba bújtatsz. Az igazán forró estéken valószínű nem lesz szükséged takaróra, vagy ha mégis, akkor maga a huzat megteszi majd magában. A tiszta pamut lefekvéskor kellemes hűs érzetet ad, éjszaka pedig felszívja az izzadtságot. Pizsamában, hálóingben is kerüljük a műszálas darabokat!2. Egyiptom. Az ősi Egyiptomban tudták, hogy hogyan aludjanak jól az elképesztő hőségben. Egy tiszta pamut lepedőt bevizeztek, alaposan kicsavartak, és azon aludtak. Mi most a legújabb korban, tegyünk egy száraz réteget a nedves lepedőnk alá, hogy megóvjuk matracunkat az elázástól!

3. Házi klíma. A legegyszerűbb módja annak, hogy hűvös levegőt fújassunk a ventilátorunkkal, az az, hogy egy nagy lapos tepsiben jeget teszünk eléje. Így az olvadó jégről, hideg nedvesség cseppeket a szobába fújathatjuk, így hűtve a levegőt.

4. Hűtsd le magad. Akinek a nedves lepedő túl sok, a ventilátor túl zajos, az hűtse magát a következő egyszerű módon: hideg borogatás tarkóra, csuklóra, bokára. Mivel az ereink itt futnak a legközelebb a bőrfelületünkhöz, így ezeken a pontokon tudjuk a legjobban hűteni őket.

5. Feküdj le. Mármint tényleg le. Alulra. Mivel a meleg levegő felfelé száll, ezért tedd le a matracodat a földre. Azzal a fél méterrel is nyerhetsz 1-1 fokot, hogy kellemesebben aludj. Galérián alvók irány a földszint!

6. Kapcsolj ki. Elalvás előtt egy órával már ne használj semmilyen elektromos kütyüt, tabletet, telefont, tévét, bármit. Sőt, ha meg tudod tenni, akkor az internet router wifi jelét is kapcsold ki éjszakára. A sok elektromos kütyü azon kívül, hogy hőt termel, felesleges elektroszmogot gerjeszt, ami megzavarhatja az alvásod. 

Reméljük, sikerült pár hasznos tippet adnunk, hogy hogyan teheted elviselhetőbbé a hőségben a meleg éjszakákat. Amennyiben új ágyneműre vágysz, vagy egy könnyedebb függönyre, ami jobban átereszti a levegőt, látogass el most hétvégén, 18-án és 19-én bármelyik kika áruházba, mert minden lakástextil termékünk 20% kedvezménnyel kapható! Várunk szeretettel!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig