2016. június 3., péntek

Bikinibarát epres finomság - a hétvége kihagyhatatlan desszertje!

Ilyenkor, a nyár elején, ha elénk, nők elé iderak valaki egy kalóriákban dúskáló, brutális desszertet, akkor felszisszenünk, hogy atyaég, mi lesz a nyári bikini diétánkkal? Ezt a desszertet bátran ajánljuk, mindenkinek, aki épp diétázik, vagy ha nem is diétázik, de oda akar figyelni a vonalaira. Az elképesztően magas zsírtartalmú mascarpone helyett, jöjjön a mi ötletük, gyertek, tartsatok velünk!




Amire szükséged lesz ehhez a recepthez, 6 db 2 dl-es pohárhoz:
30 dkg eper, botmixerrel pürésítve
20 dkg csökkentett zsírtartalmú krémsajt (Philadelphia szerű)
2 evőkanál Nyírfa porcukor
fél bio citrom reszelt héja
2 dl tejszín habbá verve
teljes kiörlésű keksz, vagy zabkeksz (ha lehet cukormentes)

A tejszín az egyetlen kakukktojás ebben a receptben, de mivel mindenből igyekeztünk az alakunkra kedvezőbbet választani, így ennyi bele kell, hogy férjen! Tehát a tejszínt habbá verjük és elkeverjük a krémsajttal, a 2 evőkanál nyírfa porcukorral és a fél bio citrom reszelt héjával.

Most pedig jöjjön a pohár desszert összeállítása: 
- törjük apróra a kekszet (akár egy mélyhűtős zacskóban, sodrófa segítségével), és tegyük a poharak aljára
- rétegezzük a poharakba a krémet és a pürésített epret.

Hűtsük be 1-2 órára, és fogyasszuk egészséggel! Eper szezonon kívül bármilyen más, akár mélyhűtött  (de előtte felengedett) gyümölccsel is elkészíthetitek!

Ti milyen nyári finomság receptekre esküsztök? 

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig