2016. július 7., csütörtök

Készíts mesés mécsestartókat befőttesüvegekből

Pár hete megmutattuk, hogy pár egyszerű üvegből milyen könnyen és egyszerűen készíthetsz mutatós vázákat. Most pedig befőttes üvegekből varázsolunk gyönyörű mécsestartókat, hogy az esti hangulat tökéletes legyen a teraszon, erkélyen! A gyertyákból választhatsz citromos illatút, vagy kimondottan szúnyogriasztó olajjal dúsítottat, így még a kellemetlen vérszívókat is távol tarthatod :)!


1. Virágos, úszó gyertyás változat
Ehhez a mécsestartóhoz szükséged lesz egy nagyobb, kb. másfél literes befőttes üvegre, egy Neked tetsző, szép művirágra, vízre és úszógyertyákra. 

Rendezd a virágot az üveg aljába, öntsd fel vízzel az üveget. Majd tedd a tetejére az úszógyertyákat. Arra mindenképpen ügyelj, hogy a virág teljesen víz alatt legyen, hogy ne érhessen hozzá a gyertyához. Ha szeretnéd, akkor raffiával, vagy szalaggal még tovább díszítheted az üveg nyakát, hogy tökéletes legyen a kompozíciód!


2. Tengerparti hangulatú gyertyatartó
Ehhez a gyertyatartóhoz két marék kavicsra, egy tömbgyertyára (ami lehet akár szúnyogriasztó olajos gyertya :)), befőttes üvegre és maradék kötélre lesz szükséged.

Tedd a kavicsok egy részét az üveg aljára, majd helyezd középre a gyertyát, és a maradék kavicsot szórd a gyertya köré. Hogy biztosan a helyén maradjon a gyertya, forgasd meg párszor a tengelye körül, hogy mélyebbre üljön a kavicságyban. A kötelet tekerd az üveg nyakára, és ragasztópisztollyal rögzítsd.


3. Zsákvásznas, csipkés ruhába rejtett mécsestartó
A befőttes üvegen kívül szükséged lesz még egy kisebb darab zsákvászonra, kb. 2m csipkeszalagra, egy gombra és ragasztópisztolyra.

Vágj egy akkora darabot a zsákvászonból, ami körbeéri az üveget. Hátul rögzítsd ragasztópisztollyal. A csipkeszalagból ragassz csíkokat a vászonra, és ha tetszik, akkor ragassz egy masnit is középre. Tegyél teamécseseket az üveg aljára. Hogy hogyan tedd biztonságosan az égő mécsest a mély üveg aljára, itt találsz egy szuper bejegyzést!


Készen is vagyunk :)!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig