2016. július 18., hétfő

Nyaralj az otthonodban akkor is, ha nincs teraszod

A betondzsungel közepén élsz, csak néha jutsz ki a Lupára, a nagy melegben gyakran üldögélsz fröccsel a kezedben a kiülős helyeken, de az otthonodban is elkelne némi nyárias hangulat? Jöjjön egy őszinte vallomás és helyzetjelentés nyár-ügyben Anditól, a girlpower blog szerzőjétől!


Hetedik emeleti, 37 négyzetméteres garzonomban az élet mesés: a látkép olyan, mintha csak párizsi háztetőkre látnánk (értsd: romos, belvárosi lakások, én megveszek ezért a hangulatért), és bár saját teraszom nincs, a körfolyosón gyakran van némi szomszédolás, fröccsözgetés. Bár én nem vagyok valami nagy növényszakértő, ezáltal sajnos gyakran esnek áldozatul a dísznövények apró, közepesen napfényes lakásom körülményeinek, de a gangon a szomszédok virágai között sokszor kiszakadhatok mégis a mindennapokból.

De nem csak kint, a körfolyosón lehet ám nyárias hangulatot varázsolni, még a kis, szűk zárt terekben is csodákat lehet művelni egy-két apró tárggyal, színekkel, anyagokkal.

Idén nyáron kihagyom a nyaralást, ám úgy döntöttem, a pici otthonomba apró trükkökkel és változtatásokkal meghozom a nyarat, így most összegyűjtöttem néhány támpontot arra vonatkozóan, hogy milyen kiegészítőkkel lehet a szezonnak megfelelően feldobni az otthonbelsőt.

Kék
És annak minden változata: sötétkék, világoskék, matrózcsíkok, és nagyon hódít most az akvarell is, ez az egyik kedvencem. Egy váza a konyhába, egy a nappaliba máris feldobja az összképet, ha pedig 1-1 margarétával tarkítod, a hatás nem marad el.

Haladó DIY-rajongóknak ajánlott például az ajtókat és kékre festeni, fantasztikus hangulatot kölcsönöz, de az is előfordulhat, hogy egy kék tálalóval díszíted a lakást.


Sárga
A margaréta kiválóan mutat minden helyiségben, de a párnák, az ágytakaró, illetve a textíliák is lehetnek sárgák, nagyon feldobják a hangulatot. Ezen kívül a lakáson belül is felaggaszthatsz lampionokat.Vázák és üvegek
És ha már váza: vázából sosem elég, nem csak a fent említett kék színben. Vehetünk többfélét is, például lilát, pinket, napsárgát is, vagy teljesen áttetsző üvegpalackokat is elhelyezhetünk, nagyon jól mutat a dohányzóasztalon vagy a tálalón.


Anyagok
A fénnyel játszhatsz különböző „lengébb” függönyökkel a nyár színeiben: választhatsz például rojtfüggönyt, vagy spagettifüggönyt, amelyik beereszti a fényt a lakásba.Párnák
Még a legfeketébb kanapét is fel lehet dobni néhány izgalmas párnával. Ha nyarat akarsz bentre is, akkor pedig játssz a virágmintákkal! Nem csak az ágyneműhuzatot, de a díszpárnákat is öltöztesd virágba. Nagyon tetszenek az akvarell színek is, ez tengerparti hangulatot hozhat a lakásba.Virágok és művirágok
Azért ne essünk túlzásba, de egy-két helyen felvirágoztathatjuk a lakást: a margaréta mellett vehetünk például virágnyomatból készült tablót (vagy készítünk magunknak egy ilyet), vagy egy virágmintás ágytakaróval, pokróccal vagy dekor anyaggal terítjük le a kanapét.
Gyertyák, mécsesek, lámpások
A gyertyák, mécsesek minden szezonban feldobják a lakást, nyáron pedig van valami extra bája. A zöld színű kis mécsesek például akár a növényeket is helyettesíthetik. Dohányzóasztalra, fürdőszobába, éjjeliszekrényre is teheted.
Ugye, nem is bonyolult egy cseppnyi nyarat csempészni a négy fal közé? Ha kedvet kaptál a dekoráláshoz, vagy megtetszett egy-egy kiegészítő most hétvégén, július 23-án és 24-én, szombaton és vasárnap minden lakásdíszt, textilt, lámpát és szőnyeget 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg a kika áruházakban
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig