2016. augusztus 9., kedd

Hasznos tanácsok egy kreatív tanulósarok kialakításához

A nyárnak hamarosan vége, a diákok kénytelenek be- vagy visszaülni az iskolapadokba. Egyesek ímmel-ámmal, mások nagyobb kedvvel teszik ezt, de egy biztos, a praktikusan, látványosan, ötletesen kialakított tanulósarok meghozza még annak is a kedvét a tankönyvekhez, aki előtte erősen ódzkodott a tanulástól. A jól átgondolt és kialakított tanulósarok nem csak egy asztal és egy szék, bár kétségtelen, hogy ezek a legfontosabb bútorai. A kiválasztásuknál ügyeljünk arra, hogy a méretük megfelelő legyen, semmiképp se görnyedjen a gyerek a tanulás közben. Következzenek Emese, a dekorella.hu bloggerének jó tanácsai, melyekből párat megfogadva biztos, hogy sokat dobhatunk gyermekünk tanulósarkának berendezésén!Első lépés az asztal és a szék. A választott asztalhoz keressünk állítható magasságú széket, jó ha még a dőlésszöge is igény szerint változtatható.

Ritka az olyan remek kialakítású asztal, ami állítható magasságú és még a lapja is dönthető , de a Baru fantázianévre hallgató íróasztal éppen ilyen.


Hasznos kiegészítő bútora lehet a tanulósaroknak egy polc vagy szekrény, ahol rendszerezetten tárolhatóak a füzetek, könyvek és egyéb tanszerek. Ezeket hasznos dobozokba, kosarakba rendezni, hiszen ha mindennek megvan a helye, a rendrakás már gyerekjáték.Ez a Maja elnevezésű asztal polc kombó (minioffice) remek megoldás.

Az asztal elhelyezésénél fontos, hogy nyugodtabb szobarészbe tegyük, olyanba, ami lehetőleg természetes fénnyel ellátott. Ügyeljünk arra is, hogy az író kéz ne vessen árnyékot a papírra. Lényeges az irányítható fényű asztali lámpa, hiszen különösen a téli hónapokban gyorsan ránk sötétedhet.
Ezeken túl még számtalan aprósággal lehet komfortosabbá tenni, személyre szabni a kis birodalmat. Mágnes, kréta- és parafa táblák, dobozok és egyéb kisebb-nagyobb tárolók és rendszerezők, mind-mind szerethetőbbé teszik a tanulósarkot.


Jó megoldás kedvelt mese/mozi karakterekkel, fényképekkel, kedvenc sportra utaló kiegészítőkkel, (plakátokkal, érmekkel, sportszerekkel), kedves hobbival (lovak, művészetek) csajos kiegészítőkkel (szívecskék, masnik, csillámok), feliratokkal, plakátokkal, gyűjteményekkel dekorálni a jól kialakított helyet. Egy-egy cserepes növény elhelyezése pedig igazi életet is visz a térbe, ezzel is növelve a komfortérzetet.Remélem, sikerült pár jó ötletet adnom, így nincs már hátra, mint felkerekedni és megnézni a kika áruházak kínálatát élőben. Plusz jó hír, hogy ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap, azaz augusztus 13-án és 14-én minden irodai forgószék, író- és számítógépasztal, komód, polc és médiaállvány 15% kedvezménnyel lesz kapható!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig