2016. augusztus 22., hétfő

Tedd el a nyarat emlékbe!

Ha tehetném, bezárnám a nyarat egy befőttes üvegbe, napfényestől, bárányfelhőstől, tengerestől, virágillatostól, gyerekkacajostól, hogy télen, egy-egy zord, sötét napon elővegyem, és újra átéljem az emlékeimet. Fogadjátok szeretettel Réka emlék-befőző tippjeit!Sokan vagyunk ilyenek, a gyűjtögető életmódnál leragadt Homo sapiensek. Onnan lehet felismerni minket, hogy a tengerparton görnyedt háttal sétálgatunk kagylókat, csigákat keresve, a tengerbe búvárpipa nélkül be se megyünk, a bokrokról pedig nem csak az ehető bogyókat szedjük le. A nyaralásokról általában egy zacskónyi szerzeménnyel: homokkal, tengervízzel, csiszolt üvegdarabkával, érdekes kaviccsal, préselt virággal térünk haza. Na meg rengeteg fényképpel… Még jó, hogy digitális korban élünk!

Szóval mindjárt vége a nyárnak, és muszáj kitalálnom, hogyan tartósíthatnám az emlékeimet, hogyan tehetném el a nyár ízeit, illatait és képeit a hűvösebb napokra. A kika deco-ban már tavaly is találtam olyan képkeretet, amit nem tudtam otthagyni, így idén is megnéztem, mire lenne szükségem (jajj, túl sok mindenre!!!).

A kedvenc fotóimat ebbe, a strandpapucs alakú képkeretbe tenném. (Jól megférne a tavalyi szerzeményem, a pálmafás képkeret mellett…) 


Ennél konzervatívabb, mégis a nyarat idéző képkeret ez a csíkos, de nagyon vagány ez a fémes fityegős is.


Egy tengerparti üdülő teraszáról kinézve ez a levendula és rozmaring mező fogadott, a háttérben a rózsaszín leanderekkel, fenyőkkel és a türkiz színű tengerrel. Valahányszor megcsap a levendula és rozmaring illat, egyből beugrik ez a Zadar melleti nyaralás, úgyhogy muszáj beraktároznom ebből a fürdősóból is.


Ezek a levendulás mécsesek pedig a levendulamezők emlékeit hozzák vissza. Nekem a tihanyi levendulást, másnak a Provence-it. 


A nyár ízeit most kezdem befőzni, készülnek a szörpök! A kertemben hatalmas menta és citromfű bokor nőtt, ebből csipegettünk egész nyáron. A mentából ízesitett vizet készítettünk, sok citrommal és jégkockával, a citromfűből pedig estére tea készült. Viszont télire már nem lesz friss levelem, ezért muszáj eltennem belőlük. Ezekben a csatos üvegekben konyhai dekorációként is jól fognak mutatni a szörpök. A gyerekek pedig örömmel fogyasztják majd a szörpiket ezekből a vicces, szívószálas üvegekből.


És hogy a lakberendezési tárgyak közt is legyen pár darab, amire rápillantva egy-egy nyári élmény ugrik be, íme a kedvenceim: 

Ezt a fiókos komódot éjjeli szekrényként is el tudnám képzelni. A homok- és kagylógyűjteményemből pár üveg biztos itt helyezkedne el.


Vagy ez a csónak alakú könyvespolc, amire csak útikönyveket tennék…


De ha álmomban is a tengeren szeretnék ringatózni, akkor ebbe a tengerész csíkos paplanba bújnék bele.


Remélem ti is inspirálódtatok, és már dunsztoljátok a nyári emlékeiteket. Most hétvégén, augusztus 27-én és 28-án minden lakástextil, függöny, szőnyeg, háztartási- konyhai eszköz, dekoráció, kép és tükör 15% kedvezménnyel lesz kapható. Gyertek, várunk Titeket szeretettel!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig