2016. október 19., szerda

10 dolog, amit egyszerűen imádunk az őszben!

Most biztos sokan felkapjátok a fejeteket, hogy biztos jól írtuk-e, de igen, vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen nagyon szeretünk az őszben, még akkor is, ha szürkék, ködösek a reggelek, nyoma sincs a nyári napsütésnek és az esernyőnk állandó lakója lesz a táskánknak. Fel a fejjel, olvassátok el bejegyzésünket! Biztosak vagyunk benne, hogy a tíz dologból Ti is találni fogtok legalább 6-ot, ami Nektek is tetszik. A bátrabbak akár 8 találatig is jók lehetnek :).


1. Újra itt van a szívmelengető, forró, gazdag levesek ideje, hmmmm…. Fantasztikus recepteket találtok a Fűszer és lélek blogon!


2. Van sütőtök, mindenféle színben, formában és ízben. Megsüthetjük magában, de készíthetünk belőle levest, gofrit, curry-t, tényleg nagyon-nagyon sok mindent. És a színével egyszerűen nem tudunk betelni!


3. Gesztenye. Csak így magában… Papírtölcsérből szemezgetni, vagy otthon megsütni, és egy jó film alatt elnassolni, hogy a gesztenyepüréről ne is beszéljünk. Alakul ez a sor…


4. Csodásan illatozó teák és gazdag kávék újra beférkőznek a délelőttjeinkbe. Egy jó tea mellett megnyugszunk, ellazulhatunk, a kedvenc kávénk pedig újra erőt és lendületet adhat, kinek mire van szüksége!
5. Otthon a négy fal között újra elővesszük a puha plédeket, párnákat, melyek alatt begubózva felmelegítjük testünket, lelkünket.6. A korai sötétedésnek nem örülünk, de ne szomorkodjunk sokáig. Elő a mécsesekkel, hangulatfényekkel és máris meghitté varázsoltuk otthonunkat!7. Ha már sötétedés, akkor az egyik legjobb dolog az őszben az október végi óra átállítás, amikor is nyerünk egy egész órát reggel!


8. A nyári nagy lezserség után - mi legalábbis - már vagyunk a nagy sálakra, melyek mindenféle színben, méretben ott sorakoznak a szekrényben, és alig várják, hogy újra bevetésre kerüljenek!9. Elég elcsépelt, és az általános iskolai őszi levélpréselés után, ritkán csodálkozunk rá, hogy tényleg mennyire gyönyörű a természet ilyenkor ősszel. Vörös, rőt, narancs, sárga és barna levelek vesznek minket körül, érdemes emelt fejjel sétálni és gyönyörködni!


10. Az ősz elhozza a tökéletes kiránduló időt is, amikor is nincs hőség, nem kapunk hőgutát egy nagyobb séta alatt, és nincs még fogcsikorgató fagy se, szóval elő a kényelmes cipőkkel, pár szendvics a hátizsákba, és kirándulásra fel!

Reméljük, sikerült egy kicsit vonzóbbá, kedvesebbé tenni ezt az évszakot számotokra, ha kifelejtettünk volna valamit, akkor írjátok meg nekünk, hogy Ti miért szeretitek az őszt?

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig