2016. október 17., hétfő

Hogyan egye meg a gyerek a sütőtököt? Süss gofrit belőle!

Amikor kicsik voltak a gyerekek, akkor olyan könnyen ment, szépen elfogadtak minden zöldséget, gyümölcsöt. Sőt nem is, hogy elfogadták, hanem hatalmas játék volt, hogy milyen csodás narancssárga, csodás cékla-lila vagy épp Shrek-zöld papi kerül eléjük. Ezek az idők elmúltak, ami gyanús színű, az már alapból nem lehet jó, ha pedig elhangzanak a tök, a cékla vagy a spenót szavak, akkor kapásból jön, hogy "én nem kérek". Hát jó, ha Ti így, akkor mi is így, jöjjön a gofriba csempészett sütőtök, érdekes, így mindenki kért :)!





Íme a csodás, sütőtököt rejtő gofri receptje:

1 bögre teljes kiörlésű liszt
1 bögre sima liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1/2 teáskanál só
1,5 bögre tej
1 bögre sült sütőtök bél (az egész sütőtököt mosd meg, majd darabold fel kb. egyforma méretűre (10 cm körüli darabokra), és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és 190 fokon süsd 40 percig)
1 tojás sárgája és 3 fehérje
4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál almaecet



Elsőként verd fel a tojások fehérjét kemény habbá és tedd félre. Majd keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy edényben (lisztek, sütőpor, szódabikarbóna, fűszerek, só). Egy másik tálban keverd össze a tejet, a tojássárgát, a villával szétnyomkodott tököt, kókuszszírt és az ecetet, majd keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz. Kapcsold be a gofrisütőt, hogy kellően meleg legyen. Majd legvégül óvatosan keverd hozzá a felvert fehérjéket a tésztához. Süsd meg a gofrikat! 



Jó étvágyat!




Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig