2016. október 27., csütörtök

Lakberendezési stílus kisokos sorozat - 1. rész

Testvér blogjainkon indítottunk egy sorozatot, melyben a meghatározó lakberendezési stílusokat vesszük górcső alá. Ha nem ismerted eddig ezeket az oldalainkat, akkor itt az ideje, hogy kattints és persze tarts velünk, hogy végigkalauzoljunk Titeket a világ nagy otthonteremtő stílusain!
Biztos hallottál már a különböző lakberendezési stílusokról, talán ismersz is párat. Új sorozatunkban górcső alá vesszük a legnépszerűbb irányvonalakat, és megmutatjuk, milyen kika termékek passzolnak hozzájuk, mert nálunk minden stílust megtalálsz.

Ha valamire még kíváncsi vagy egy stílussal kapcsolatban vagy esetleg hiányolsz valamit, akkor nyugodtan írd meg kommentben, a célunk, hogy minél informatívabb, de mégis szórakoztató cikkek segítségével mutassuk be a különböző stílusokat.

Remélhetőleg tudunk újat mutatni neked, szerintünk biztosan találsz néhány inspiráló képet!

1. Skandináv

Svédek, dánok, finnek, norvégok és izlandiak. Nem csak krimiben és halételekben jeleskednek, lakberendezés terén is van mit tanulnunk a skandinávoktól.

A téli metsző hideg és a sok sötétség rányomja bélyegét az északi népek lakberendezési stílusára, de ezzel nincs semmi baj, sőt! A világos, letisztult enteriőrök segítenek elviselni a legkegyetlenebb zimankót is.

A stílus dióhéjban: többnyire világos (sokszor hófehér) falak, természetes anyagból készült bútorok és ütős kiegészítők. Na meg persze sok-sok gyertya, a skandinávok nem tudnak meglenni nélkülük, amit teljes mértékben megértünk!
2. Eklektikus

Sokszor hallhattad már ezt a szót, de tudod, mit jelent? Az eklektikus irány nem is pontos stílusmeghatározás, inkább afféle gyűjtőnév. De hogy miről is van szó pontosan?

Lényegében egy enteriőrben több féle stílus és korszak elemeit kombináljuk, hogy létrehozzunk valami egészen egyedit, amelyet sajátunknak érzünk. Most ne egy hihetetlen káoszra gondolj. Az eklektikánál arról van szó, hogy egy eklektikusan berendezett térben meg kell lennie a harmóniának a tárgyak között. Hogy hogyan? Olvass tovább itt.


Lakberendezési stíluskalauzunk nemsokára folytatódik - kövessétek a blogokat!

Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi az az 5+2 dolog, ami semmiképp sem hiányozhat egy férfi vagy női lakásból, akkor kattints, és olvasd el azokat a bejegyzéseinket is!Jó olvasást!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig