2016. október 25., kedd

Mitől lesz az otthonod, világítás szempontjából is tökéletes?

Szerencsére ma már nem számít luxusnak, hogy ég a lámpa az otthonunkban. Ilyenkor az ősz derekán - készülve a hétvégi óraátállításra - pedig még aktuálisabb a kérdés, milyen a jó világítás? Korábban már adtunk tippeket, hogy mi alapján érdemes dönteni, ha lámpát szeretnénk vásárolni. Most jöjjön egy kimondottan lakberendezői nézőpontok alapján összeállított lámpaválasztási tanácsadó!


1. Sok kicsi sokra megy alapon, egy-egy szoba világítását ne egy fényforrásra bízd. Természetesen kell egy mennyezeti, központi világítás, de ezt mindig egészítsd ki kisebb, a szoba különböző pontjain lévő lámpákkal. Állólámpák, olvasólámpák, kép megvilágítók - ők az igazi pontok a tökéletes világítás i betűjén!2. Kapcsolódva az előbbi ponthoz, sok kisebb lámpa kell, de ügyeljünk rá, hogy csak egy legyen hangsúlyos. Vagy válasszunk egy karakteres mennyezeti lámpát és egészítsük ki kisebb, a környezetbe teljesen belesimuló asztali- és állólámpákkal vagy válasszuk egy nagyon meghatározó kiegészítő lámpát, például egy íves, térben álló állólámpát, de akkor a többi világítás maradjon a háttérben.3. Ügyeljünk arra, hogy az a bútor ami mellé, vagy amire tesszük a lámpát, az méretben passzoljon a lámpánkhoz. Nagyon egyszerűen fogalmazva ne tegyünk állólámpát egy hokedli mellé és bizony nagyon furcsán mutat egy picike asztali lámpa egy hatalmas fotel mellett.4. Ne féljünk kombinálni a lámpákat akár stílus, akár méret tekintetében. Ha elbizonytalanodunk, vagy úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég bátrak, akkor válasszunk a különböző lámpatestekhez közel hasonló ernyőt, így különböznek is, de hasonlítanak is a világító testek.

5. Egy-egy jól megválasztott lámpa, magában, mint egy szobor, akár a szoba vagy a tér leghangsúlyosabb darabja is lehet, egy igazi műremek. Legyünk bátrak, válasszunk merész formákat!Reméljük, hogy sikerült egy kicsit fényt gyújtanunk a világítási kérdések sötét alagútjában. Ha rájöttél, hogy mi hiányzik ahhoz, hogy otthonod világítása tökéletes legyen, akkor gyere, látogass el áruházainkba október 29-én szombaton és 30-án vasárnap, mert minden lámpánkra 20% kedvezményt adunk! Gyertek!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig