2017. január 24., kedd

Év eleji rendrakás a feng shui jegyében


Minden év elején rendezgetjük az előző évi tárgyainkat, emlékeinket. Karácsonykor kaptunk mindenféle ajándékot: olyat is, amire már nagyon régóta vágytunk, de olyat is, amiből már van egy, vagy olyat, amire egyáltalán nincs szükségünk. Hogyan vágjuk bele a rendrakásba? A Lótusz blog írója Melinda, konkrét tervvel segít!Az új év kezdetével új célokat tűzünk ki: a legtöbben Szilveszter éjfélkor megfogadják, hogy új év, új élet. Illetve új életmód. De új dologba nem tudunk úgy belevágni, míg a régit nem zártuk le. Ehhez viszont nemcsak a fejünkben kell rendet tennünk, hanem a környezetünkben is. Ennek az egyik legjobb technikája, ha a feng shuit használjuk.


A feng shui szerint azért kell rendben tartanunk a környezetünket, mert így szabadon áramlik a csí (pozitív energia) otthonunkban. Ha az energia áramlik, ez életünk minden területére kihat: beindul a változás, egy felbolydult élethelyzet is elsimulhat.


Tehát, ha a karácsonykor feleslegesen a nyakunkon maradt ajándékoktól igyekezzünk leghamarabb megszabadulni: ajándékozzuk tovább. De nemcsak az újonnan hozzánk érkezett tárgyak akadályozhatják a boldogulásunkat. Azok, amelyek régóta egy fiók mélyén, vagy a beépített szekrény legrejtettebb zugában bújnak meg, még inkább akadályozhatnak. Ezek a tárgyak szimbolizálják a lelkünk mélyén rejtőző félelmeinket. És éppen azt az életterületünket rontják, ahol találhatóak.


Nagyon fontos lépés, hogy a régóta rakosgatott, „jóleszmajdvalamire” tárgyaknak új otthont találjunk. Vonatkozik ez a ruhákra (amit már 2 éve nem viseltünk, mert majd belefogyunk… Ki kell ábrándítsalak! Nem fogsz belefogyni. Ha mégis, akkor már úgysem lesz divatban, ezért nem fogod felvenni!) De a gyerekruháknak is menniük kell… A jövődért, a boldogságért és sikerért!


A megrekedt életterületek beindulnak. És az Univerzum törvényei szerint „új” dolgokat vonzanak – kitöltik az üres helyet. Tehát, ha új munkahelyet szeretnél, vagy egyáltalán munkát keresel, akkor a jó hírnév és az emberi kapcsolatok, karrier életterületet érdemes kitakarítani. Minden szempontból. A feleslegtől megszabadulni és helyet csinálni az újnak. Ha a meglévő párkapcsolatoddal vannak problémáid, vagy társat keresel, akkor a szerelem területen tegyél rendet. Ha életmódváltást tervezel, akkor az egészség-család terület a legfontosabb számodra.


De nem kell feng shui szakértőnek lenni, ahhoz, hogy észrevedd, hogy akár egy sima hétvégi takarítás után is sokkal jobb a levegő, könnyebbnek érzed magad, jobb energiák vesznek körül, jobb a közérzeted! A feng shuival azonban a irányíthatod is a jó energiákat. Bármit elérhetsz, amit szeretnél. Sok sikert, boldogságot és bőséget kívánok! 


Lótusz korábbi, feng-shui bemutató írásait ide és ide kattintva tudod elolvasni!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig