2017. január 16., hétfő

Filléres, hatékony takarítószer otthonra

Nagyon rákaptunk a januári rendrakásra és takarításra, mondjuk ez a hideg idő eléggé be is szorít minket a négy fal közé, az újévi fogadalmaink pedig (miszerint sokat fogunk mozogni - a takarítást is bevehetjük ide, ugye?, és igyekszünk nagyobb rendet tartani otthon - hajrá rendrakás) nem engednek minket lazulni, így csillog-villog minden körülöttünk. Ha már újévi fogadalmak, és rendrakás, akkor nálunk a környezettudatosság is fontos szerepet kap idén, így megnéztük, hogy találunk-e olyan környezetbarát, otthon is elkészíthető és nem utolsó sorban fillérekbe kerülő takarítószert, amivel öröm lesz a munka? Boldogan jelentjük, kipróbálunk egy csomó mindent és bizony találtunk egy receptet, amit egyszerűen meg kell osztanunk Veletek annyira jó!
A recept tényleg bot egyszerű, nagyjából szerintünk mindent megtalálsz hozzá otthon. Az illóolajok elsősorban az illat és nem a hatás miatt vannak benne, így ha azok nincsenek, akkor sincs nagy probléma!

Tehát. Egy szórófejes flakonba keverj össze 3/4 csésze almaecetet, 3/4 csésze vizet és fél teáskanál mosogatószert (ha van esetleg kézkímélő vagy bio szered, az lenne a legjobb, de sima hátköznapi mosogatószer is megteszi!), majd csepegtess 5-5 csepp narancs és menta illóolajat is az üvegbe. Csavard rá a szórófejet, és rázd fel nagyon alaposan. Ezt a felrázást minden használat előtt iktasd be.

Általános felület tisztítóként használd a konyhában, a fürdőben, étkezőben vagy a gyerekszobában. Fa, textil és porózus kő felületeken ne használd!


Ugye mennyire egyszerű? Jó takarítást!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig