2017. január 13., péntek

Így takaríts okosan!

Takarítani bizony kell, ez nem egy olyan terület, amit elhanyagolhatunk. És így januárban, amikor még tart az újévi lendület, érdemes új szokásokat bevezetni, mert ezeket megtartva sokat javíthatunk életminőségünkön. Nem kell kapásból nagy dolgokra gondolni, kezdjük egy alap dologgal, lakásunk, otthonunk tisztán tartásával. Segítségül készítettünk Nektek egy kinyomtatható táblázatot, melyet a szekrény belső oldalára ragasztva pontosan tudni fogjátok, hogy mikor-mit érdemes tisztába tenni. 
A képlet egyszerű. Időszakosan felírtuk, hogy mikor mit kell megcsinálni, hogy otthonunk mindig tiszta legyen. A rendrakásról most nem emlékeztünk meg külön, ezt mindenki a maga vérmérséklete szerint tegye :).

Ha naponta odafigyelünk egy kicsit, nem halmozódik fel sok-sok mosatlan a mosogatóban, és a szemét se kel saját életre. 


A heti takarítási rutinunkat vigyük végig ügyeljünk arra, hogy fentről kezdjük (portörlés), és így haladjuk egyre lejjebb, majd végül egy felmosással zárjuk az egészet. 
Havonta érdemes a sokat használt konyhai berendezéseket kitakarítani, a kilincseket fertőtleníteni és a lámpatesteket letakarítani. Évszakonként tegyük rendbe a mélyhűtőt és a hűtőt, vágjuk rendbe a kanapét és a díszpárnákat és persze az ablakokról se feledkezzünk meg! Persze a tiszta ablakok mellé, tiszta függöny is dukál :). 


Évente érdemes átnézni a gardróbot, a régi könyveket és a gyerekek cuccait. 3 ládával szemét - adomány - eladás hamar végigmehetünk mindenen. Utána nincs más hátra, mint elzarándokolni a szelektív kukákhoz, az adománygyűjtőkhöz, illetve felpakolni minden eladó dolgot a jófogásra!

Ezeket az alap dolgokat figyelembe véve, könnyebben megy majd a takarítás és a rend tartás is! Munkára fel!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig