2017. február 22., szerda

Minden ízében várjuk a tavaszt!

Mindenki tegye a kezét a szívére, ugye Ti is nagyon várjátok a tavaszi piacozásokat, a sok friss itthon is megtermő zöldséggel, gyümölccsel? Schulz Vera, a Saját Otthon Projekt gasztrólánya is velünk várja, fogadjátok szeretettel sok-sok recepttel teletűzdelt vendégbejegyzését!

Téli gyerek lévén, nem mondhatnám, hogy túlzottan zavarna a hideg. Sőt, mi egész jól kijövünk egymással. Semmi kifogásom nincs a tél ellen, egyetlen dolgot kivéve. Ez pedig a gasztronómia hiányosságaira vonatkozik. Valamilyen szinten a természet által korlátozva vagyunk. Én pedig nem szeretem a korlátokat, de ebben az esetben kettő dolgot tehetek.

1. Elfogadom, hogy jelenleg pihen a természet és kivárom, hogy újra elárasszon bennünket mindenféle jósággal.

2. Jó mélyen belenyúlok a zsebembe és megvásárolom azokat a dolgokat, amiket esetleg külföldről juttatnak el kis hazánkba.

Azt hiszem, inkább maradok az első variációnál, szerencsére már nem kell sokat várnunk, hogy megújuljon a természet, hogy újra élvezhessük a finomabbnál finomabb falatokat, amelyet ennek az évszaknak köszönhetünk.

Nem is olyan sokára hódolhatunk a saláták iránt tanúsított szenvedélyünknek, alig várom, hogy újra meglepjem magam ezzel az isteni körtés-sajtos finomsággal:


Vagy esetleg egy hamisítatlan Caesar salátával:


Személy szerint, alig várom, hogy végre ismét jó idő legyen és a gondosan elkészített reggelimet a szabadban fogyaszthassam el:

És tudjátok, mi lenne a non plus ultra? Beleszerettem ebbe a kerti ülőkébe. Annyira csodálatosan nagyszerű lenne egy ilyenben üldögélve, eltölteni egy szombat reggelt: 


Ti is várjátok már, hogy ismételten a szabadban tölthessétek az időt a barátaitokkal? Egy kellemes BBQ, finom borocskával és természetesen az elmaradhatatlan sajtokkal. Már maga a gondolat is csodálatos!


És ne feledkezzünk el az isteni lédús gyümölcsökről sem, melyekkel az egyszerűnek tűnő fogásokat feldobhatjuk, különlegessé tehetjük a már megszokott ízeket:


Pontosan ezek miatt várom, hogy beköszöntsön végre a jó idő, bízzunk benne, hogy erre már nem kell olyan sokat várni és egyre több időt tölthetünk a szabadban, kulináris élményekkel gazdagítva ezeket a programokat.
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig