2017. március 7., kedd

Kis és nagy gyerekek álma - nyuszis, amerikai palacsinta

Mi most hajlandóak lennénk nagy tételben fogadni (mondjuk, akár 30 nyuszipalacsintában :)), hogy ezzel a recepttel, ha megsütitek, megütitek a gyerekeiteknél a főnyereményt. Lehet kérni extra szoba rendrakást, takarítást, még két-négy oldal olvasást, esetleg egy szorgalmi matek példa is belefér (és akkor így nemcsak a gyerek, hanem még Terka néni is hepi lesz :)). Tehát, nyuszi formát öltött amerikai palacsinta, csokival és tejszínhabbal. Kell több ennél? Igen, a recept!



Ezt a receptet tegyétek jó el, nemcsak most Húsvétkor jön kapóra, de igazából az év bármelyik időszakában csodás amerikai palacsintákat süthettek ez alapján. A mostani kivételes, egy kis odafigyelést igényel, de mivel a tészta remek állagú, ezért könnyen megsüthető belőle a fej-test-2 fül - 2 tappancs kombó nyuszinként.


Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 2 egész tojás (M-es)
- 1 tojás fehérje
- 4 dkg olvasztott vaj (nem, nem margarin, vaj.)
- 2 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (igen, kell bele az egész :))

A tejet az egész tojásokkal, az olvasztott vajjal és a porcukorral alaposan elkeverjük. Lassan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. Teljesen homogén, elég folyós tésztát kell kapnunk. De ne aggódjunk, mert most jön egy apró trükk: 2 órára, de akár egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni a tésztát. Tehát, ha este palacsintát szeretnél sütni, akkor reggel keverd be a tésztát, ha pedig reggelire kényeztetnéd a családot, akkor előző este.

Sütés előtt keverd át a tésztát és add hozzá az egy, felvert tojás fehérjét. 



Serpenyőben süsd ki akár nyuszi testrészekként, akár hagyományos, amerikai palacsinta formájában. Amíg sütöd a palacsintákat, a készeket érdemes fedő alatt, vagy konyharuhával letakarva tartani, hogy ne hűljenek ki.





Dekorációként használj csokicseppet tappancsoknak és tejszínhabot a nyuszifaroknak. Ha simán szeretitek, akkor juharsziruppal az igazi!



Jó étvágyat!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig