2017. április 12., szerda

Húsvéti sonkás muffin recept

Húsvét nem telhet sonka nélkül, van aki a klasszikus füstölt-főtt vonalat kedveli, van aki inkább újít és különleges módon elkészített sonkás ételt készít. Mi most egy olyan ötletet mutatunk Nektek, mely rendkívül egyszerű, elképesztően finom és mind húsvétra sonka helyett, mind húsvét utánra, a maradék sonka feldolgozására tökéletes megoldás! Ugye, kíváncsiak lettetek? Mutatjuk is a receptet!



A receptet legkönnyebben egy szilikon muffinsütő formában készíthetitek el, így a mosogatás is egyszerűbb sütés után :). A recept most 6 nagy (normál) muffinra elegendő mennyiségeket ír, de ez a muffin nagy laktató ekkora méretben, így ha 12 kicsit süttök belőle, akkor is elég lesz egy jó vacsorára a családnak!


Hozzávalók (6 normál muffinhoz)
1 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
3 evőkanál olvasztott vaj
2 tojás
1/2 bögre tej
12 dkg reszelt sajt
12 dkg apróra vágott sonka

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés). Keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet a sütőport és a sót. Majd egy másik tálban keverd össze az olvasztott vajat a 2 tojással és a tejjel. Amikor nagyjából homogén, keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz és legvégül keverd bele a reszelt sajtot és a sonkakockákat. Ha szilikon formában sütöd, akkor nem kell kibélelni vagy vajazni a formát, ha nem, akkor használj papírkapszlit, vagy vajazd ki alaposan a mélyedéseket!

Tedd be a sütőbe, és süsd 35 percig. Tűpróbával ellenőrizd!

Kellemes húsvétot, jó sütést és jó pihenést kívánunk Nektek!




Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig