2017. április 18., kedd

Nyomdázz jó kedvet - és egy csodás lakásdíszt egyszerre!

Ez az április tényleg bolondos. Nem is tudom mit mondhatnánk, de egyszerűen így van. Az időjárás a bolondját járatja velünk és az elkövetkező napok előrejelzéseit elnézve nem is nagyon lesz kedvünk kimenni. Akkor, legyünk bent és legyünk jókedvűek bent! Egy nagyon régi technikát mutatunk most Nektek, mely teljesen személyre szabható, mind formailag, mind színvilágilag, határ a csillagos ég! Tartsatok velünk, nyomdázzunk együtt párnát, takarót, táskát - ki mit szeretne!Amire szükséged lesz ehhez a projekthez:
- egy fehér párnahuzat vagy textiltáska,
- pár darab nagy, nyers krumpli
- éles kés vagy sniccer
- textilfestékek
- ecset
- alátét fólia (pl. egy bevásárlótáska vagy szemeteszsák)
- törlőpapír


Első lépésként, elkészítjük a nyomdát. Mi most egy nagyon egyszerű mintát, a háromszöget választottuk, így a krumpli méreteihez igazodva kivágtuk a mintát úgy, hogy kb. 1 cm-re álljon ki az alapból.

Párnahuzatba vagy táskába tegyél egy fóliát (bevásárlótáska vagy szemeteszsák is jó), hogy elkerüld a festék átnyomódását.
Tedd kis tálkákba a textilfestéket és papírtörlővel töröld szárazra a krumplik felületét! A festéket a legszebben és a legegyenletesebben ecsettel tudod felvinni a nyomda felületére. Ezt az ecsetelést minden nyomdázás után ismételd meg! Válassz lakásodhoz, kedvedhez passzoló színeket, formákat! Találj ki egyedi mintákat is akár!


Jó munkát, jó lakberendezést!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig