2017. június 13., kedd

5+5 tipp ahhoz, hogy túléld a kánikulát

Fantasztikus időjárással örvendeztet meg minket ez a június, csodás nyári meleg idő van. A vízparton tökéletes, de a betondzsungelben minden sokkal melegebbnek, forróbbnak érződik. Ha nem most indulsz nyaralni, vagy amúgy is az egész nyarat a városban töltöd, akkor segítünk, hogy hogyan éld túl a forró napokat!

1. Amennyire csak lehet, zárd ki a melegítő napsugarakat! Engedd le a redőnyt, húzd be a sötétítő függönyöket, és csak, amikor már lement a nap, akkor nyiss ablakot, és szellőztess az esti és a hajnali hűvös időben!
2. Kerüld a sok melegítéssel, sütéssel-főzéssel járó konyhai folyamatokat. Egyetek sok salátát, készíts egészséges és nyers zöldségleveseket, például epres-paradicsomos gazpachot - nyugi isteni, vagy nekivághattok a klasszikussal is!3. Egyél fagyit! Ehhez nincs mit hozzáfűznünk, talán csak annyit, hogy ez a minden-mentes házi fagyi mindig legyen betárazva otthon :).


4. A nagy forróságban remek ötlet, ha egy mélyebb sütőformába műanyag játékokat rejtesz, majd vízzel felengeded és lefagyasztod az egészet. Remek elfoglaltság a gyerekeknek, jég-régészkedhetnek kedvükre - persze a megfelelő napvédelem mellett!


5. Igyál sok folyadékot! A jéghideg üdítők remek választásnak tűnhetnek, de nem mindig azok. Inkább keresd a hűvös, de nem hideg, kellemes tiszta vizet. A mi titkos tippünk forróság esetén: egy apró csészényi, forró arab mentatea!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig