2017. június 8., csütörtök

Készíts fényképes, vintage könyvtámaszt - akár év végi ajándéknak is!

Könyvtámasz, mely képekkel, feliratokkal, idézetekkel teljesen egyedivé tehető - nem álom többé! Mutatunk egy roppant egyszerű megoldást, hogy hogyan készíthetsz pár lécből és egy képkeretből praktikus és teljesen személyedre szabható könyvtámaszt! A barkácsolástól idegenkedők is bátran tartsanak velünk, nem fognak csalódni. Az ötletünk pedig így év végén, amikor sokat törjük a fejünket egy-egy találó ajándékon, tanároknak, tanítóknak is remek ajándék lehet!
Ehhez a nagyszerű és roppant könnyen elkészíthető könyvtámaszhoz a következő alapanyagokra lesz szükséged:
- 2 db fenyőléc (200 mm hosszú, 42x18 mm-es léc)
- 1 db képkeret (10x15 cm képhez)
- faragasztó
- krétafesték
- csiszolópapír (300-as)

Első lépésben ragaszd össze a fenyőléceket. Várd meg míg teljesen megköt a ragasztó, ez a ragasztó típusától is függ, olvasd el a csomagoláson található leírást. Amikor megkötött a ragasztás, jöhet a festés! A vintage hatást most két különböző színű krétafesték egymásra festésével fogjuk elérni. Alsó színként azt a színt válaszd majd, ami csak átsejlik és felső színnek pedig azt, ami meghatározó lesz. Mi most szürkére festettük az alapot - ez fog áttűnni és türkizre festettük a felső réteget, ez lesz a domináns szín, amikor készen lesz. Mind az "L" alakú támaszt, mind a képkeretet (csak a keretet, az üveget vedd ki festés előtt :)), fesd le először az alap színnel, majd a felső színnel. Itt is ügyelj a száradási idők betartására!Amikor megszáradt az alsó szín, jöhet a felső!


Amikor ez is megszáradt, akkor jöhet a csiszolás! Először óvatosan, pici mozdulatokkal csiszolj, hogy lásd, mennyire jön vissza a felső rétegben felhordott festék. A kopottasság mértékét Te szabod meg azzal, hogy mennyire csiszolod vissza a felső réteget. Alakítsd kedvedre a könyvtámaszod elemeit, az "L" alakot és a képkeret. Ha készen vagy a csiszolással, egy enyhén nedves ronggyal portalanítsd a felületeket! A kész művet wax-kszal vagy vizes bázisú matt lakkal zárhatod, de magában, kezelés nélkül is tökéletesen mutat majd!

Utolsó lépés, hogy a fent is mutatott faragasztóval, ragaszd a helyére a képkeretet - amibe tetszőleges képet, grafikát, idézetet, rajzot tehetsz!


Irány a könyvespolc!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig