2017. július 12., szerda

Így éld túl a kánikulát! - Meggyes jégkása recept

A nyár tele van szuper dolgokkal, napsütéssel, jó idővel és persze fantasztikus gyümölcsökkel. Az egyik nagy jolly joker ilyenkor a meggy, hiszen magában is remek frissítő - azon kívül, hogy rendkívül egészséges. Most azonban teljesen új oldaláról mutatjuk meg Nektek ezt a gyümölcsöt, így csapjatok le minél előbb - hiszen a szezonja hamarosan véget ér!


Ebben a jégkásában az izén túl az elkészítésének egyszerűsége is remek. Összesen 3 hozzávaló kell hozzá: fél kiló magozott meggy, 2 dl víz és 10 dkg cukor. 

A cukorból és a vízből főzz szirupot, azaz főzd addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad és szirupos állagú nem lesz a lábosban a folyadék. Ha ez megvan, akkor hagyd hűlni egy keveset. Amikor már langyos, öntsd a kimagozott meggyhez és egy erős botmixer segítségével pürésítsd. Amikor nagyjából homogén a masszád, tedd egy sekély, lapos edénybe és mehet a mélyhűtőbe!

Mivel most jégkását készítettünk, így nem számít, hogy kristályosra dermed, így nem szükséges fél óránként elővenni és átkeverni. Hagyd, hadd dermedjen meg teljesen (8-10 óra kb.), majd amikor kész, hagyd egy picit felengedni és újra kapd elő a botmixert és pürésítsd a jégkását.

Találd azonnal csinos fagyis kelyhekbe és élvezzétek a nyár egyik legjobb ízét!


Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig