2017. július 19., szerda

Így lesz meseszép hajad - nyáron is!

A nyári kirándulások, strandolások alkalmával nemcsak bőrünket, de hajunkat is érdemes védenünk, hiszen az UV sugárzás azt is károsíthatja. A megfelelő folyadék bevitel mellett, viseljünk kalapot és minden esetben mossuk ki a klóros vizet, a homokot és az egyéb szennyeződéseket esténként a hajunkból. Amikor pedig 5 perccel több időnk van, készítsünk kényeztető hajpakolásokat, mutatjuk a mi kedvenceinket!1. Ápoló, tápláló mézes-banános pakolás
A samponnal megmosott, szárazra törölt, de nem száraz hajon oszlass szét egy 1 banánból, 2 evőkanál mandula olajból és 1 evőkanál mézből kikevert pakolást. Amennyiben inkább zsíros a hajunk, akkor csak a hajvégeken alkalmazzuk a keveréket! 15 perc hatóidő után, mossuk ki a hajunkból a pakolást.

2. A károsodott haj megmentője - pakolás
Egy tojás sárgáját keverjünk ki 1 evőkanál mézzel, majd adjunk hozzá 2 olvasztott evőkanál kókuszzsírt. Aki fél attól, hogy ettől a pakolástól, túl zsírossá válik a haja, az csak a hajvégeken alkalmazza! 20 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel öblítsük le alaposan!

3. Töredező hajvégeknek vége - pakolás
1 evőkanál mandula olajban keverjünk el 2 evőkanál mézet majd a végén "lazítsunk" a pakoláson 1 evőkanál almaecettel. 30 percig hagyjuk a törülköző száraz hajunkon hatni, majd alaposan öblítsük ki. Mivel ez a pakolás kimondottan a hajvégeinket hivatott ápolni, így ügyeljük rá, hogy a hajvégeinken tartsuk :).

4. Zsíros haj ápolása
1 kifacsart citrom levét keverjük ki 1 evőkanál mézzel és 1/4 bögre, azaz 60 ml almaecettel. Ez a pakolás mehet a még meg nem mosott hajra, de a citrom savassága miatt ügyeljünk rá, hogy 10-15 percnél többet ne hagyjuk fent!

5. Titkos fegyver a korpa ellen - zabpehely pakolás
Egy negyed bögre, azaz 60 ml zabpehelyből kétszeres vízmennyiség (azaz fél bögre, 120 ml) víz hozzáadásával készítsünk egy gyors zabkását, melyet hagyjunk kihűlni. A kész kásához keverjünk egy teáskanál mandula olajat és két-három nagy evőkanál zsíros tejet. Amikor már kézmelegre hűlt a pakolás, tegyük a hajunkra 15 percre. A pakolás végén öblítsük ki és mossuk meg alaposan a hajunkat!Reméljük, sikerült pár hasznos tippel-tanáccsal ellátnunk Titeket! Próbáljátok ki a pakolásokat és várjuk véleményeteket, észrevételeiteket!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig