2017. július 10., hétfő

Színek a lakberendezésben - a piros

Lakberendezési színkalauz sorozatunk következő állomásához értünk, most a piros színt fogjuk Nektek több nézőpontból is bemutatni! A piros egy nagyon meghatározó szín, sokan kedvelik, sokan el se tudják képzelni, hogy lakásuk része legyen. Miért lehet ez? Deríts ki mostani bejegyzésünkből!
A piros szín optimista, aktív tevékenységre serkentő, a forróság, mozgás, harc, szenvedélyes élet színe. A legemberibb kifejezőeszköz, extrovertált szín, amely az élet teljességével, a bátorsággal, áldozatkészséggel, szeretettel, erős érzelmekkel és szenvedélyes cselekedetekkel függ össze. A piros szín senkit sem hagy hidegen. Szeretheti, gyűlölheti, de a piros szín mellett nehezen marad közömbös. 

Gyertek, lépjünk is be a piros szín birodalmába! - kép

A piros szín a nappaliban kimondottan jó hatású lehet, azonban mértékkel használjuk, egy-egy falfelület is markáns hangulatot adhat a térnek.
 kép


A kevésbé bátrak vagy határozottak a pirosat, és árnyalatait

A piros a konyhában is izgalmas hatást kelthet. Diétázóknak azonban nem ajánljuk, mert növeli az étvágyat :). A pirosat elsősorban fehérrel, vagy feketével párosítsuk, úgy mutatja meg legszebb oldalát.Amennyiben sem a falfestés, mert például albérletben lakunk, vagy sem a konyhabútor nem vállalható számunkra, akkor csempésszük be  a színt különböző kiegészítők színében!

Szőnyeggel...


Székekkel...

Párnákkal, kiegészítő bútorokkal, lámpákkal…


Vagy vázákkal, mécsestartókkal. A piros gyertyafénnyel kiegészítve valódi melegséget, meghittséget áraszt majd otthonunk egy-egy sarkában!


Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig