2017. augusztus 8., kedd

Ne adj esélyt a foltoknak - azaz, minden, amit a tökéletes folttisztításról tudni akartál

A nyár nagyon sok szempontból az egyik kedvenc évszakunk, hiszen a csodás idő, a kertben - szabadban eltölthető szabad percek, persze a fagyi és a nyári vakáció gondtalan percei is a legjobb évszak koronáját teszik fel a mostani időszakra. Tény viszont az is, hogy a sok gondtalan perc, a nagy szabadság és jó kedv, ruháinkon is nyomot hagy, hiszen sose telik meg olyan hamar a szennyestartó, mint nyáron és majdnem biztos, hogy minden ruhán valami apró folt pont tisztításra is vár. Hogy ne vakon tapogatózz a sötétben, hogy melyik foltra mi a tökéletes megoldás, segítünk! Így mosás előtt, könnyen, pár perces előkezeléssel, tuti minden folt kijön!A megszokott, kész, boltokban is kapható folttisztítók helyett most, hagyományos, majd' minden háztartásban előforduló szereket mutatunk be teljesen új szerepben!

1. Ecet. Sokan használjuk, nem csak ételeink és salátáink ízesítéséhez, hanem például vízkőoldásra a fürdőszobában. De tudtad, hogy kávé- és zsírfoltok ellen is remek? Teheted egyenesen a foltra, vagy önthetsz egy pohárnyit a mosógép dobjába. Az ecet amúgy a szálak közé lerakódott vízkövet is oldja, így nemcsak a folt tűnik el, hanem ruháid is puhábbá válhatnak :).

2. Citrom. Persze, limonádéba se utolsó, de most nem fogod kitalálni, hogy mire fogjuk használni! Nyáron az izzadtság és dezodor okozta hónalj résznél lévő elszíneződések ellen! Bizony ám! Nemcsak a kellemetlen szagokat és a szagokat okozó baktériumokat, hanem a foltot is eltüntetik. Mosás előtt dörzsöld be citrommal a ruhák hónalját, majd irány a mosógép. Érdemes rendszeresen alkalmazni ezt a trükköt, mert a kisebb foltokat könnyebb kiszedni, mint a nagyobbakat!

3. Borax. A borax egy olyan természetes ásványi anyag, mely már több, mint 4000 éve megtalálható a Földön. A borax-ot elsősorban iparilag használják, de egyre elterjedtebb a háztartásokban is, hiszen mosási, tisztítási és fertőtlenítési hatása kiemelkedő. Mi első sorban fűfoltokra, gyümölcs- és fagyi -pöttyökre használjuk. Egy csényényi langyos vízben feloldunk egy teáskanál borax-ot, majd a foltokra öntjük, pár percig állni hagyjuk, majd irány a mosógép! Borax-ot bioboltokban vagy patikában tudtok vásárolni.További gondtalan, foltos sok-sok élményben gazdag nyarat kívánunk Nektek!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig