2017. augusztus 1., kedd

Színek a lakberendezésben - a sárga

Lakberendezési színkalauzunk újabb állomásához érkezett, mostani témánkat a sárga szín ragyogja be! A sárga, mint korábban a piros is, nagyon megosztó szín. Viszont nagyon jótékony, megfelelő árnyalatban alkalmazva beragyoghatja az egész szobánkat. Tarts velünk színkalandozásunk következő etapján, lássuk hogyan dobhatod fel lakásodat egy kevés sárgával!

A sárga, a nap színe és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz. A sárga élénkíti az idegrendszert, így kimondottan hatásos, ha például munkahelyünkön alkalmazzuk, mert segít összpontosítani. 


A sárga meleg szín, idegrendszerünket és emésztőszerveinket jó munkára ösztönzi, hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti. A sárga szín erősíti a gyomrot, így konyhában és étkezőben is használjuk bátran! Egy-egy apró sárga folttal feldobhatunk bármilyen egyszínű konyhát, de ha nagyon bátrak vagyunk, akkor mind a bútor, mind a fal csodás napsárgában pompázhat!
Tudtátok, hogy a sárga szín felvidítja a melankolikusokat? Ezért a nappaliban, ahol sokan lazítunk, elmélkedünk ne riadjunk vissza egy nagy sárga kanapé, vagy egy vidám citromsárgára festett fal gondolatától! Jó kedvre fel!


Ne féljünk, alkalmazzuk bátran a sárgát a gyerekszobában is, hiszen a sárga az optimizmus színe, mely felfrissít, tevékenysérgre serkent és megfoszt a félelemtől - ami gyerekeknél kimondottan fontos. Ösztönzi a motorikát, fontos jellemzője a kommunikációs készség fejlesztése és még az idegrendszerre is kellemesen hat, ugye nem is választhatnánk jobb színt gyerekeinek?
 képVégül, de nem utolsó sorban, pedig következzen egy igazán frappáns csattanó! A sárga színnel remekül lehet külső portálfalakon is játszani és biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen helyre szívesen térnek majd be a vendégek :)!

Ugye milyen jó szín a sárga? Ha szeretnéd megnézni korábbi bejegyzéseinket a színeről, kattints ide a piros színért, kék és zöldért ide, a szürke árnyalatait itt találod, a fehérről, ami nem is szín, pedig itt írtunk. Jó olvasást!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig