2017. szeptember 12., kedd

Színek a lakberendezésben - a barna

Lakberendezési színkalauzunk újabb fejezetéhez érkezett, a barna színt járjuk körül alaposan mostani bejegyzésünkben. A barna, ami első sorban a gondoskodás, az anyaság, a Földdel való kapcsolat és ezáltal minden természetes és organikus dolog színe, igazi nyugvópontot hoz otthonunkba. Egy-egy harsány szín remek kísérője lehet, de nézzük meg alaposabban hogyan is mutat a legjobban a barna otthonunkban!

Kezdjük a bejáratnál. A barna megnyugtató, otthonos színére hazaérkezni, jó érzés. Alkalmazzuk bátran akár komplett bútorfelületeken, akár csak egy-egy kiegészítő, vagy pad erejéig!


Sokunk első útja, hazaérkezés után a konyhába vezet - vagy mert becipeljük a bevásárlást, vagy mert nagyon éhesek vagyunk :). A barna szín itt is nyugtatólag hat, illetve érdemes kontrasztként használni egy-egy izgalmas szín mellett, mint például a zöld. A barna remekül kiemeli a többi szín tónusait.
 kép


Az étkezőben, mint biztos alap használjuk bátran a barnát - elsősorban fa formájában, hiszen a megterített asztal és az ételek sokfélesége mellett jól jön egy visszafogott, homogén háttér.


Ha pihenés és kikapcsolódás, akkor irány a nappali! A kedvenc, hívogató barna kanapénk vagy egy kényelmes fotel mindig a visszavonulásunk nyugvópontja lehet.


Végül pedig egy izgalmas helyiség, ahol sokszor csak fehérben tudunk gondolkozni. A vizes helyiségek, mosdók, fürdőszobák csempézett, hideg hangulatán sokat enyhítünk egy kevés barna fa elemek, vagy egy jól megválasztott csoki barna falszín becsempészésével.
Ha szeretnéd megnézni korábbi bejegyzéseinket a színeről, kattints ide a sárgáért, ide a piros színért, kék és zöldért ide, a szürke árnyalatait itt találod, a fehérről, ami nem is szín, pedig itt írtunk. Jó olvasást!
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig