2017. november 21., kedd

Öt dolog, amit imádunk a télben

Beköszöntött a tél. Sokaknak ez az időszak inkább nehézkes, hideg, borongós és emiatt nem mindenkinél arat osztatlan örömöt. Azonban bárhogy is állunk hozzá, tél van, volt és lesz. Így inkább összegyűjtöttük Neked azokat a dolgokat, amelyek igenis jók ebben az évszakban.


Forró csoki minden mennyiségben


A hideg beköszöntével eljön a forró teázások és forró csokizások időszaka. Nincs az a hétfő este, amelyet egy jól sikerült, gőzölgő finomság ne dobna fel. Vannak otthon elkészíthető változatok és természetesen a kávézók is készen állnak arra, hogy különlegességek sorát kínálják Neked. A kérdés valóban már csak az, hogy tejszínnel vagy inkább anélkül fogyasztanád el. Ha pedig otthon maradsz, akkor csak egy jó könyvre és pihe-puha takaróra van szükséged a teljes élvezethez! 

   Édes-mézes sütemények


Szintén inkább a téli időszakra jellemző, hogy mézes süteményeket készítünk, legyen az kuglóf, muffin, marlenka, réteges szelet vagy természetesen a mézeskalács. És ezeknek elmaradhatatlan fűszerei a fahéj, az ánizs és a szegfűszeg. Már a fűszerek látványa is ünnepélyes, illatukkal azonban garantáltan hódítanak. 
Ne feledd, hogy a mézes finomságok akkor az igaziak, ha hagyod megpuhulni őket. Még időben szerezz be hozzá tárolódobozokat

A korcsolyázás varázsa


Na, de ne csak az evésről, ivásról, hanem a sportokról is szóljunk egy keveset. A téli sport szerelmeseinek igazából ez az időszak a Kánaán. Ha nem szoktál síelni, akkor is bőven akad olyan aktivitás, amellyel biztosan ki tudsz szakadni a hétköznapokból. A szánkózás vagy a hógolyózás nincs korhoz kötve és tutira van zsírégető hatása! De ha elkerül bennünket a hó – mert valljuk be ez is elő szokott fordulni – akkor sem kell szomorkodni, mert szerte az országban műjégpályák sora várja, hogy birtokba vedd. Hidd el, a korizás is teljesen kortalan!

Karácsonyi vásárok


December elejétől, az advent időszakában mindent ellepnek a karácsonyi vásárok. Kisebb városokban, már falvakban is bevett szokás, hogy a település központi részén néhány árus, egy jászol és egy színpad tölti meg a teret. Ennek egyik hatalmas előnye, hogy ha nincs igazán kedvünk kimozdulni, egy jó kis kürtős kalács, sült gesztenye, puncs vagy forralt bor reményében azért könnyebben útra kelünk. A karácsonyi vásárok egészen újévig hangulatot varázsolnak környezetünkbe.

És persze az ÜNNEP


A tél legszebb időszaka a karácsony. A karácsony előtti készülődés már a decemberi hétköznapokat is ünnepélyessé teszi. Izgulunk, tervezünk, készülünk a meglepetésekkel és egy kicsit megállunk, megpihenünk. Ez az az időszak, amikor még arra az ismerősünkre, kollégánkra, főnökünkre is próbálunk más szemmel nézni, aki egyébként képes megkeseríteni életünket. Esetleg apróbb ajándékokkal is meglepjük őket, hátha hatással lehet rájuk. Ez az az időszak, amikor tényleg több időnk van egymásra. Az újév pedig új reményekkel és lehetőségekkel tölt el bennünket, ez pedig lendületet ad tavaszig.


Képek forrása: unsplash.com
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig