2018. február 27., kedd

3 ülőbútor, amely levesz a lábadról
A címet, most érthetjük szó szerint is, hiszen valószínű nincs olyan, aki ne szeretné kipróbálni ezeket a különleges bútorokat. Szín, forma, kényelem: nézzük mi is számít igazán!

Már az ókori egyiptomiak is ismerték a mai székek, fotelek, zsámolyok őseit. Használták a hát ívéhez hajlított támlás, négylábú támlátlan és keresztlábakkal ellátott változatban is.
Egyes leletek azt mutatják, hogy a ma nemes egyszerűséggel horgász széknek hívott, támlátlan összecsukható széktípusnem az egyiptomiak találmánya, hiszen egyszerűen csak ellopták a mezopotámiaiaktól.

A kairói Egyiptomi Múzeumban látható,  a mindössze 18 évet élt, Tutanhamon fáraó trónszéke. Ez az elképesztő műremek, mely közel 3400 éves, az Amarna-kor utolsó tagjával együtt szállt sírba és pihent egészen 1922-ig. Mígnem Howard Carter rá nem talált a Tutanhamon sírkomplexumára a Királyok Völgyében. Ugye milyen gyönyörű?

De térjünk vissza a jelenbe, hiszen az ókori szempontok mára már ugyancsak átértékelődtek. Inkább csak csodáljuk ezeket a darabokat, de saját otthonunkban nem tudnánk már elképzelni őket.

A székek, fotelek szerepe változatlan ugyan, de előtérbe került a könnyed vonalvezetés, a kényelem és változatlanul csodás darabok születnek ma is. Nézzünk most meg néhány igazán impozáns modellt!

A kényelmes fekete-fehér fotel játékos megoldással, egy egész bútorcsalád tagjaként díszítheti otthonodat:A kockás és a tyúklábmintás vidám összhangja:

Következzen ez a praktikus, „mindig kell egy ilyen otthonra” típusú zsámoly, amely tároló is egyben. Létezik olyan verzióban is, ahol a tároló rész helyén, a kis házi kedvencnek lett kialakítva egy szuper kuckó.Vidám patchwork fotel, mely önmagában is berendezi a szobát.  
Szerencsére létezik belőle ülőke is.Tudtad, hogy a patchwork kifejezés eredetileg nem a  mai foltvarrás jelentésben volt használatos, hanem az angolszász országokban a kontármunkát, fércművet és a tákolmányt hívták így.
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig