2018. február 26., hétfő

5 dolog, amit imádtunk a télben


A tél a lelassulás időszaka, ilyenkor a természet is nyugovóra tér és mi is végre önmagunkra figyelhetünk. Most már ugyan nagyon várjuk a jó időt és a tavaszt, de lesznek olyan dolgok, melyeket hamarosan visszasírunk a télből. Nosztalgiázzunk kicsit és nézzük meg mi volt annyira jó ebben a néhány téli hónapban!Ez volt a nagy séták ideje, amikor a metsző hideg levegő, nemcsak a légutakat, de a gondolatainkat is felfrissítette. Idén elmaradt ugyan a nagy hó, de ezért kárpótolhat bennünket a madarak öröme, amit az enyhébb tél átvészelése miatt érezhettek.Ilyenkor télen otthonunkból igazi meleg kuckót teremtünk magunknak, amit a finom ételek és italok íze tesz teljessé.
Ki ne szeretné  a fantasztikus teákat, a forró csokit,  a forralt bort és az utóbbi évek nagy újdonságát a sült teátVégre olyan anyagokkal, tárgyakkal vehettük körbe magunkat, amelyek hangulatossá tették az estéinket.  Ez volt a kötött anyagok, a bársony, a zsenília, a flanel és a gyapjú ideje. Amit nyáron soknak érzünk, azt most jólesően csavartuk magunk köré puha takarók és párnák formájában és már kezdődhetett is az esti filmnézés. Sőt ilyenkor megengedhetjük magunknak, hogy az ágyban reggelizzünk és utána a régóta várólistán lévő könyvünket is a kezünkbe vegyük.Télen a színek terén is nagy szabadságot kaptunk, hiszen a hideg kék, szürke és ezüst árnyalatok mellett a meleg barna, bézs, narancs és arany is helyet kaphatott az otthonunkban. Sőt ez az az évszak, amikor az ünnepeket jelző  bíbor és piros színre senki sem mondhatja, hogy: túl sokJ
Ezekben a hónapokban a túldíszítettség már-már érdem. Az advent és a karácsony ünnepe magával ragadó, hiszen minden gömbformában és gyertyafényben tündököl. 
Természetesen Karácsonyország hangulatához hozzátartoznak az illatok is! Mindannyian emlékszünk az érzésre, amikor a finom sütemények édes illata lengte be az otthonunkat.


A télkedvelőknek már nem kell sokat várnia, mert hamarosan újra elkezdődhet az izgalommal teli ünnepi készülődés, amit az utóbbi években tapasztaltak szerint a profik már október végén elkezdenek.
A természetimádók és a meleg hónapokat kedvelők pedig felkészülhetnek, mert már végérvényesen itt kopogtat az ajtónkon a tavasz.
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig