2018. március 19., hétfő

A cukiság itt kezdődik, mégsem sok!
Ugye nincs olyan, aki ne érintett volna meg az élővilág szépsége és változatossága? A távoli tájakon élő különleges állatok vagy  akár a cuki házi kedvencek csodás témái lehetnek egy-egy kiegészítőnek, melyek ízlésesen díszíthetik otthonunkat.

Szeretjük magunkat a hétköznapokban is kedves tárgyakkal körülvenni, amihez a legjobb témát a imádott állataink adhatják. Érdemes azonban némi önmérsékletet tanúsítani és az arany középúton járni. Erre most következzen pár jó példa!
Farallon kerti bútor remekül mutat a lepkés kiegészítőkkelMutatunk néhány példát az állatbarátoknak, hogy hogyan csempészhetik be a természetet az otthonukba anélkül, hogy állatszeretetük túlzásokba hajszolná őket.

Kutyakedvelőknek
A Futuna kerti bútor hátterét ez a kutyus adja
Cicarajongóknak
Freemont modellkecsessége illik a cicás kiegészítőhöz

Tudtad? Az ókori Egyiptomban nemcsak szerették a cicákat, hanem szent állatként tekintettek rájuk. Ma már elképzelhetetlen, de ha tűz keletkezett, először a cicákat mentették ki, aztán következtek a családtagok. Sőt! Ugyanúgy mumifikálták a macskákat is, mint az embereket.

Köztudott, hogy Indiában szent állat a szarvasmarha. De azt tudjuk, hogy miért?

A hindu vallás szerint a tehén maga az anya, a tápláló szentség. Jelképezi a termékenységet, a születést, a bőséget. A hinduk számára a marhahúsevés szinte kannibalizmusnak számít.  A tejéből készült ételeket és trágyáját felhasználhatják, a tehén természetes halála után bőrét is feldolgozhatják, viszont a húsa tabunak számít.

Gandhi véleménye szerint: "A tehén védelme isten minden oktalan teremtményének védelme. Aki tehenet levág, ugyanolyan bűnt követ el, mint, aki bráhmant öl."Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig