2018. március 27., kedd

Így csempészd be a napsütést az otthonodba!
Egy derűs és világos otthon megvalósítása nem is olyan nehéz feladat. Most négy szuper tippet mutatunk, melyek segítségével vidám otthont alakíthatunk ki, és így a belső tér is sokkal nagyobbnak tűnik majd.


Árnyékolás évszaknak megfelelően

Ha a fény útját nézzük, akkor mindjárt az első akadályt az ablakokon lévő árnyékolók jelentik. Sokszor túlságosan is elzárják a beáramló fény útját. Erre kiküszöbölésére remek megoldás nyújtanak  a kikában kapható speciális doppelrolók.

Nagyon praktikus, hogy ha kell teljesen kizárják, de ha arra van szükség, akkor utat engednek a fénynek. A doppelroló sűrűn és ritkán szőtt elemekből épül fel. Kezelése pedig nagyon egyszerű, bármelyik oldalról megoldható és a felszereléséhez nincs szükség semmilyen nyomot hagyó beavatkozásra.Függönyt, de milyet?

A függöny az egyik leglátványosabb kiegészítő, mely segít egyedivé tenni a nappalit. Megbújhat szinte észrevétlenül is, teret engedve a szoba meghatározó bútorainak, de karakteres megjelenéséve kontrasztot  is képezhet a többi kiegészítővel.
Napjainkban divatosak a fényt áteresztő ás áttetsző, pillekönnyű függönyök, melyeket már vasalni sem kell.  Ez a színpaletta megáért beszél!

A Montecarlo szett sötétebb árnyalata remekül mutat a világos nappaliban


A fal színe

A napsütötte hatás kedvéért mindenképpen a világos árnyalatok melltett tegyük le a voksunkat. Minden bútorhoz és kiegészítőhöz illik a törtfehér, a bézs, a vajszín és a drapp  világosabb árnyalata.

A kika kínálatában megtalálható Siena étkezőbútornak csodás hátteret ad a bézs és törtfehér falDe remekül mutatnak az élénkebb árnyalatok is egy-egy falfelületen, ezzel az intenzív sárga háttérrel már szinte a szabadban érezhetjük magunkat.

A kikában kapható Albena nappali szett remekül érvényesül az élénk sárga szín mellettKinti fényár bent is

Általános világításként leggyakrabban a központi világítás szórt fénye szolgál. Az egyes kiemelendő vagy plusz fényt igénylő pontokat direkt fénnyel világítjuk meg. De emellett ne feledkezzünk meg a derített, lágy hangulatfények használatáról sem.

A jó tájékozódást általános fényekkel oldhatjuk meg, de nélkülözhetetlenek a specifikusabb olvasólámpák, íróasztali lámpák és hangulatvilágítás használata is.

Nagyon izgalmas lehet a  a képvilágítás, a növények, a falfülkék, a szekrények és az akváriumok megvilágítása is. Nemcsak a fény, de a lámpa formája is fontos, hiszen önmagában is dísztárgynak és hangulati elemnek számít, ami csak erősíti a bútorok összhangját.

A gyermekszoba hangulatvilágítása mellett az Alice szett vidámságot visz a szobába

A kikában kapható Porti nappali szett meleg barnasága jól érvényesül a megvilágítás mellett
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig