2018. április 3., kedd

Ezért vonzódunk a zöldhöz!

A zöld az élet és a tavasz jelképe, az újjászülető természetet sugárzóan üde színe. Vitathatatlan, hogy látványa megnyugvással tölt el bennünket. A fenti képen látható Dominica kerti bútor és harmóniát árasztó a Buddha szobor egysége is csak kiteljesedik a zöld környezetben.
Kiegyensúlyozottságot sugall, aminek tudományos magyarázata is van, hiszen a színskála közepén áll és a kék és a sárga keverékeként egyaránt hideg és meleg összetevőkkel büszkélkedhet.


A zöld komplementere, vagyis kiegészítő színe a piros. Ezért esett a választás a jelzőlámpáknál is e két színre, mert összetartoznak ugyan, de mégis elkülönülnek egymástól.
De ha pedig emelkedett hangulatban vagyunk fogalmazgatunk úgy is, hogy az ég és a föld  a zöldben képez egységet.


A zöld megjeleníti a tanulás folyamatát és az abból fakadó tapasztalatlanságot is. Érdekes, de innen ered a következő mondásunk ➤ Milyen zöldfülű vagy! J
Ha valaki az otthonába akarja becsempészni a zöldet, az biztos nem fog hibázni! Aki nem mer minden zöldbe borítani, az könnyen választhat egy-egy jól irányzott kiegészítőt.

Mutatunk néhány  barátságos kiegészítőt, melyek a kikában kaphatóak. Csapj le rájuk!

A kerek formájú Anguilla  kaspók csak a zöld növényekre várnakA kellemes és természetes zöld szín szinte minden polcon felénk köszön.

Akinek a pozsgások a kedvencei, íme az élethű zöld dekoráció 
A Bed Art ágyneműhuzat felüdülést nyújt az álomra szenderülőknekA Gatsby díszpárnák több színben, köztük a világos zölddel,  már a kika webshopban is kaphatóak


Érdemes kipróbálni a következőt zöld tippet!

Ha sok zöld vesz bennünket körül akkor kevésbé érezzük magunkat fáradtnak, és ez a szín a szemre is nyugtató hatással bír.
Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig