2018. április 19., csütörtök

Így lesz trendi otthonod egész tavasszal!

Végre napfénybe borult minden és a kertek, balkonok növényei is életre keltek. Bennünket pedig elfog a vágy, hogy elkezdjük csinosítgatni otthonunkat.

Tehetjük ezt nagy elánnal, de véghezvihetjük apró, finom változtatásokkal. 

Sokszor már az is elég a jobb hangulathoz, ha a reggeli kávénkat öltöztetjük tavaszba. 

Tipp! Rajzoljunk egy tulipánt egy kis papírlapra. Majd vágjuk ki,  helyezzük a habos kávénk felé és szórjunk rá kakaót vagy fahéjat.Meglepő és szokatlan dolgok párosításával egy pillanat alatt megváltoztathatjuk ebédlőnk hangulatát. Íme a tölcsérbe ágyazott virág kompozíció. Nem a legtartósabb megoldás, de vendégváráskor hatásos lehet.

Ezekkel a szemet gyönyörködtető vázákkal becsempészhetjük az ég kékjét és a tenger zöldjét lakásunkba. Nagyon jól mutat, ha több darab kerül egymás mellé,  tavaszi virágokkal megtöltve pedig teljes lesz a kép.

A KIKÁBAN MOST CSODASZÉP VÁZÁK KÖZÜL VÁLOGATHATSZ!


Sokan imádjuk a szobanövényeket és késztetést érzünk, hogy egy-egy bevásárlás során, újabb kinccsel térjünk haza. Viszont ha locsolásukra kerül a sor nem vagyunk a helyzet magaslatán. 

Lelkesedésünk közepette gyakran túlöntözzük őket. Ezért válasszunk kis vízigényű növényeket, ilyen a zamia pálma vagy a jukka. Esetükben ugyanis csak egy dolgot kell jól megjegyeznünk, hogy nem szeretik a vizet.

Most van a növények átültetésének ideje is.  Mi is nagy lendülettel kezdünk neki a  feladatnak.

Szuper ötlet, hogy vegyük elő régi csészéinket, poharainkat és mi is készíthetünk ilyen, a képen látható, hangulatos „növényfalat”. Nem baj, ha sérültek vagy csorbák a csészék, annál bájosabb lesz a végeredmény.

 

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig