2018. április 26., csütörtök

Konyha, melyben rendszer van! Ötletek tárolásraA praktikus konyhai helykihasználás néha feladja a leckét, hiszen a főzés mellett meglepően sok kiegészítő, fontos eszköz és hasznosnak vélt holmi is helyet kap itt.  Sokukhoz érzelmileg is kötődünk, így ragaszkodunk ahhoz, hogy mindenképpen elférjenek a konyhabútor fiókjaiban és szekrényeiben. 

Ezért most néhány tippet adunk kika módra, hogyan érheted el a konyhában a maximális térkihasználást különösebb selejtezés nélkül.

Az U alakú konyha azért is kedvelt forma, mert ezzel a kialakítással nagy tároló helyet kapunk. 


A sarkok kérdése itt is kényes, de ezzel a képen látható ötletes megoldással az addigi vakfoltokat is hasznossá varázsolhatjuk. Egy dologra azonban érdemes figyelni: ezekre a polcokra inkább könnyebb tárgyakat helyezzünk.A legjobb helykihasználást akkor érhetjük el, ha megfelelően rendszerezzük a kiegészítőinket. Ebben nagy segítséget nyújtanak a fiókokba illeszthető evőeszköz tárolók.


A következőkben három méretet is mutatunk, melyek nagy mozgásteret nyújtanak a konyha megtervezéséhez. Nemcsak evőeszközöket tárolhatunk bennük, remek helyük lehet itt a süti kiszúróknak, befőttes gumiknak vagy a hústűknek is.

Vétek lenne nem kihasználni a legkisebb zugokat és a keskenynek ítélt tereket, így erre remek lehetőséget kínál ez a polcrendszer, ahol a nagyobb és a magasabb tárgyak is elférnek, így ezzel a megoldással mini kamrát/spájzt teremthetünk magunknak.

Nagyobb konyhákba divatos és nagyon praktikus a konyhasziget elhelyezése, melybe a főzőlap vagy a mosogató is elhelyezhető, de emellett jól hasznosítható az alsó terület is, ahol elég sok fiókot vagy szekrényt is elrejthetünk.

A rusztikus stílus kedvelőinek remek lehetőség ez a kosaras megoldás, mely amellett, hogy nagyon tetszetős, még a kicsit nyitottabb, közvetlenebb tárolást is lehetővé teszi.
A konyhabútor frontjából kiemelkedő részek sem vesznek kárba a tárolás szempontjából, hiszen ezeket a területeket is jól kihasználhatjuk fiókként. Ide tehetjük azokat a  termékeket, melyeket érdemes főzéskor a kezünk ügyében tudni.

De ne feledkezzünk meg a tárolás jól bevált és legegyszerűbb módjáról sem!  Nevezetesen a szabadon álló polcok alkalmazásáról, melyek a konyha díszítése mellett a praktikus tárolásból is kiveszik a részüket.


Ezek a vidám polcok játékosságot sugallnak és remekül mutatnak ebben az Andante ülőgarnitúrával kiegészített, napsütötte és színes konyhában, amiről te is meggyőződhetsz a kika áruházakban.Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig