2018. május 9., szerda

Így óvd magad! Árnyékolás a kertbenAmint kisüt a nap, mindannyian jobb kedvre derülünk és fülig érő szájjal, könnyedén vesszük a korábban nehéznek ítélt akadályokat is. A napsütés szervezetre és D-vitamin termelésre gyakorolt pozitív hatása vitathatatlan, de nem árt az óvatosság és a mértékletesség. Nézzük mire kell fokozottan figyelni a napsütés szerelmeseinek!

Ma már a legvakmerőbbek sem merészkednek ki  11 és 15 óra között a napra, hiszen ekkor a legerősebb az UV sugárzás. Az UV-B sugárzás hatása azonnal érezhetjük, hiszen a leégés, a bőrpír mutatja, hogy bőrünket bizony komoly sokkhatásnak tettük ki. 
Az UV-A sugárzás hatását azonban sokkal később vesszük észre!  Ezek az intő jelek a bőr hirtelen öregedésében, rugalmassága elvesztésében, vízhiányossá válásában és a kollagén mennyiségének csökkenésében mutatkoznak meg.
A könnyen mozgatható Boa Vista kerti bútorral követhetjük a Nap "mozgását"

Rengeteg érv szól tehát amellett, hogy úgy tartózkodjunk nyáron a szabadban, hogy azzal saját egészségünket ne veszélyeztessük. Létezik egy egyszerű megoldás, mellyel elkerülhetjük a káros napsugárzást. Árnyékoljunk a kertben!
Dora napernyő biztonságos árnyat ad

Most mutatunk néhány kényelmes és biztonságos árnyékolási megoldást, amely óvja bőrünket és még a kertet  is remekül dekorálja:
Mint egy műalkotás - gondolhatnánk erről a Barbados modellről
Az imádott és klasszikus Livingstone hintaágy

Egyszemélyes hintaágy tökélyre fejlesztve

A kertben nemcsak a túlzott napsütéstől kell óvakodnunk, hanem a nemkívánatos állatsereglettől is. Nagyon el tudja rontani a szabadban tartózkodásunkat egy-egy szúnyograj vagy a sokszor veszélyes betegségeket terjesztő kullancs. Elriasztásukra szerencsére  már sok szer áll rendelkezésünkre, de mi most azokat emeljük ki, melyek illóolaj formában, teljesen természetes módon taszítják ezeket a rovarokat. 
A Honeymoon ágy kiválóan árnyékol és véd a repkedő támadóktól

Érdemes tehát beszerezni otthonra Geránium – Rózsamuskátli olajat, levendula vagy borsmenta olajat, majd a kiválasztott illóolaj néhány cseppjét dörzsöljük be a bőrünkbe, a fülünk mögé és a térdhajlatokba is. Sőt kutyusunkat is részesülhetjük a jóból, csöppentsünk egy-két cseppet a lapocka alatti területre!

Share:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© Decolady | All rights reserved.
Blogger Template Designed by pipdig